Türkiye'de oyuncuları büyük bir kısmının sadece "CS:GO, PUBG, LoL" oynaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alakası yok. Oynamak zorunda değiller. Elbette sistemleri iyi olmaması fark oluşturur ancak online rekabet daha çok kişiyi kendine çeker. PUBG PC versiyonu optimizasyon kötü olmasına rağmen uzun süre hep 1. sırada kaldı.
 
Son düzenleme:
CS:GO sadece hile, kanser kitle var diyorlar bunlar çözülürse iyi bir oyun.
CS:GO hiçbir zaman oynamayacağım ama kötü bir oyun değil.
Alakası yok. Oynamak zorunda değiller. Elbette sistemleri iyi olmaması fark oluşturur ancak Online rekabet daha çok kişiyi kendine çeker örnek PUBG PC versiyonu optimizasyon kötü olmasına rağmen uzun süre hep 1. sırada kaldı.

En son yazdıklarımda sadece "kötüye" gidiyor dedim oynayın ben karışmam, bir de PUBG PC ortalama bir oyun buluyorum.
 
Ben araba CS:GO sever bir insanım tırada merakım olduğu için ETS 2 almıştım kış indiriminde Türk topluluğu zaten hiç hikaye oyunu sevmez. Bende sevmiyorum zaten hikaye oyunlarını. Bir ara Payday almıştım ama bana kötü gelmişti silmiştim.
Türkler savaş oyununa önem veriyor. Türkçe desteklemeyen hikaye oyunları veya hiç sevmedikleri hikaye oyununu sevmeyen bir toplumuz. Zalim bir toxic gibi görüyorum ben kendimi.
 
Deus ex ve Witcher 2'yi bitirmem lazım bir süre aktif olamayacağım. İyi günler dilerim.
 
Bu konuda gayet haklısın aslında. Ülkedeki oyuncu kitlesi daha çok Online oyunlara kayıyor. Ayrıca yaş ortalaması olarak biraz küçük bir kitle sayılırız. Çünkü ülkemizde Oyun çocukların heyecanını atması için yapılmış basit şeylerdir algısı var yetişkin 30 yaşlarında birisi oyun oynadığı zaman "çocuk musun oyun oynuyorsun?" gibi bir tepki alıyor. Belki futbol oyunlarında bu algı farklı ama var böyle bir algı. O yüzden oyunlar daha küçük bir kitleye kalıyor ülkede. Bu algı çizgi filmler içinde geçerli. Diğer ülkelerde çizgi film gayet normal bir şey hem çocukların hem de yetişkinlerin izleyebileceği bir şey ama bizde yetişkin birisi izlediğinde çocuk diye dalga geçiliyor. Zaten o yüzden ülkemizde yayınlanan çizgi filmler hep çocuklara yönelik.

Neyse, dedim ya bu olay biraz yaş olarak küçük kitleye kalıyor. Bu kitle küçük olduğu için hikayeli oyunlardan çok vurdulu kırdılı daha basit yapıya sahip oyunları anlıyor bu da alışkanlık haline geliyor ve böyle oyunlara yöneliyor. Sizce de karmaşık temellere sahip uzun hikayeli bir oyun mu yoksa tek yapacağın şey adam vurmak olan oyunlar mı? Bir de bu sebebin üstüne genç kitlenin sürekli ders-okul gibi şeylerde yorulması eklenince eğlenmesi için daha hafif oyunları tercih ediyor.

Tabi yine ayrı bir kitle var. Onlar farklı.
 
Bunun daha çok Türkiye'de en çok oyun oynayan kitlenin 11-12 yaş arası arasında olması tabi her o yaştakiler aynı değil ama çoğu pubg,cs,lol falan oynuyorlar.
 
İsteyen istediğini oynar, bizim yapabileceğimiz bir şey yok. (CS, LoL vb. oyunların hastası değilim.)
 
Aslında oyun olarak bakınca üçü de farklı türde ve kötü olmayan oyunlar. Oyunlara oyun gözüyle bakmayıp kitleye göre değerlendirmek çok saçma bir şey. Her oyunun seveni var her ucuz malın bi' alıcısı olduğu gibi, ama bu o malın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Ülkemizde oyunları sadece Online oyunlardan ibaret olduğunu sanan bi' topluluk var, oyun dünyasından bi' haber çok fazla Online oyuncu var, bunun ana sebebi imkanlar. Bunların dışında, CS:GO ve LoL'e erişmek çok basit çünkü bu oyunlar ücretsiz ve ulaşılması kolay, o bakımdan bu oyunların kitlesi ve oynayanı çok fazla. (dağınık anlattıysam affola)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı