Türkiye'de son 24 saatte 68.413 yeni COVID 19 vaka sayısı tespit edildi

Kış geldi ya, hemen nasıl açıklamaya başlıyorlar. :D

Kışın dışarıya bile çıkmak istemiyor insan. Hava çok soğuk oluyor ellerim çatladı bir 15 gün falan tam kapanma olsa.
Son 24 saatte Türkiye'de COVID 19'dan 418.823 test yapıldı 68.413 kişi pozitif çıktı 156 kişi maalesef vefat etti 25.502 kişi sağlığına kavuştu.

Vefat edenlerin Allah ailesine sabır versin. Umarım hastalığa yakalananlar kısa sürede sağlığına kavuşur korona çok zor çeken bilir.
 
Test yapmayan çok zeki arkadaşları düşünürsek gerçek sayı 100k falandır.

Türkiye de cahil çok çocuk aşı yaptırmak istiyor fakat ailesi izin vermiyor reşit olmadığı için de kendi yaptıramıyor falan herkes aşı olsa vakalar belki bir tık azalır ki her türlü bu aşılar tüm herkese zorunlu hale gelecek.
Özel okulda okuyanlar şanslı fakat ülkenin ciddi bir kısmı devlet okuluna gidiyor ve sınıflar en az 30 kişi kardeşimin sınıfı 40 kişi buna rağmen hala okullar kapanmıyor ki İstanbul gibi yerlerde durum çok vahim.
 
Okullar açık kalmalı ama şu yurt dışından gelişlere sınırlama koymaları şart, sanki hiç virüs yokmuş gibi geliyor adamlar ki haklılar ülke ucuzluk pazarı.
 
Okulların uzaktan eğitime geçilmesi şuandan itibaren, bence şart...

Şart ancak ekonomi çöktüğü için yapmak istemiyorlar çünkü çöken ekonomi daha da çökecek. Ama tahminimce tatil yakın zira geçen sene vakalar 70'e yaklaşınca yapmışlardı şimdi de aynı şey oldu muhtemelen yapacaklar. Okullarda herkes hasta ben 2 haftadır hastayım sınavları falan kaçırdım, dün okula gittim bildiğin hastane gibi hasta olmayan yok. Geçen gün hatta 24 kişilik bir sınıfta 5 kişi okula gelmiş sadece :D. Durum vahim...
 
Okullar açık kalmalı ama şu yurt dışından gelişlere sınırlama koymaları şart, sanki hiç virüs yokmuş gibi geliyor adamlar ki haklılar ülke ucuzluk pazarı.

Okullar yurt dışından çok daha kötü durumda devlet okulları devlet için zarar yurt dışından gelen adam devletin işine geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı