Türkiye'de tıp okumak mantıklı mı?

Arkadaşlar merhaba, size kısaca gelecek planlarımdan bahsetmek istiyorum.

Şu anda 11. sınıf öğrencisiyim ve hedefim Hacettepe tıp fakültesi'ni kazanmak. Eğer orası olmazsa, Ankara'daki diğer üniversiteler veya İzmir ve Eskişehir gibi şehirlerdeki tıp fakülteleri de alternatiflerim arasında.

Üniversiteye başladığımda, bir yandan part-time işte çalışarak geçimimi sağlamak, düzenli ders çalışmak ve üniversite hayatının tadını çıkarmak istiyorum. Mezun olduktan sonra ise öncelikli hedefim yurt dışında doktorluk yapmak. Bu mümkün olmazsa, Türkiye'de mesleğimi icra etmeyi planlıyorum.

Biyoloji dersine ilgim var, ayrıca sporla da ilgilendiğim için tıp fakültesinde öğreneceklerimin spor hayatıma da katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Ancak bir konuda endişeliyim: Acaba doktorluğun geleceği ne olacak? Bu mesleğe başlamam için en az 7–8 yılım var ve yapay zekâ gibi teknolojik gelişmelerin doktorluk mesleğini nasıl etkileyeceğini merak ediyorum.

Eğer aranızda doktor olanlar varsa ya da bu konuda bilgisi olanlar, meslekle ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.

Hocam benim de aklima cok takiliyordu okunuyor ama biraz zor ozellikle ezber yapmakla ilgili sorunlarin varsa kesinlikle tercih etmeni onermem.

Hocam benim de aklima cok takiliyordu okunuyor ama biraz zor ozellikle ezber yapmakla ilgili sorunlarin varsa kesinlikle tercih etmeni onermem.

Vallahi reisim inan uzun bir süredir doğru düzgün oturup ders çalışmıyorum bile. Geçen düşündüm aklıma geldi. Şimdi sınava yaklaşık 1 sene 1 ay var bu sürede çalışayım çalışabildiğim kadar hedefimde tıp olsun ama baktım ezber yapamıyorum ya da biyoloji sarmadı başka bir bölüm seçerim diye düşündüm.

Vallahi reisim inan uzun bir süredir doğru düzgün oturup ders çalışmıyorum bile. Geçen düşündüm aklıma geldi. Şimdi sınava yaklaşık 1 sene 1 ay var bu sürede çalışayım çalışabildiğim kadar hedefimde tıp olsun ama baktım ezber yapamıyorum ya da biyoloji sarmadı başka bir bölüm seçerim diye düşündüm.

Hocam tamamen sana bakan bir karar ama ozellikle 11. sinif sistemler konusuyla tipin zorlugunu tartmamani oneririm ekstra cok fazla ezber var.

Şu anda tıp fakültesinde olan birisi olarak kısaca anlatayım. Öncelikle bu iş kesinlikle para için yapılmaz yurt dışı hayaliniz (şu anda çalışmak için yurt dışına gitmenin bile geleceği belli değil) veya çocukluktan gelen doktor olma hayaliniz falan yoksa kesinlikle yazmayın. Bölümün dersleri çok zor çalışırsan yaparsın lafı bir yerde havada kalıyor benden 2 dönem büyük kelleşen arkadaşlarım var stresten. 6. sınıfta köle gibi çalıştırılacaksınız yıllar geçtikçe yaz tatiliniz bile olmayacak fakültede. Part-time iş de hayal bana kalırsa 1. sınıf belki, 2. sınıf zorla ancak daha sonrasında hem işte çalışıp hem fakülteyi ne bünyeniz ne de mentaliniz kaldırmaz. Bölüm bitti zorunlu pratisyenlik bir yana bu sefer de Türkiye'nin en zor sınavlarından biri olan TUS'a hazırlanmanız gerekecek. Meslek hayatınızda türlü türlü insanla karşılaşacaksınız elinizden bir şey gelmese de sizi suçlayacaklar. İntörnken, asistanken türlü türlü mobbinge maruz kalma ihtimaliniz de bir hayli yüksek. Şu anki kafam olsa 1 sene mezuna kalır İTÜ uçak yazardım ancak hayaliniz buysa hayalinizin peşinden gidin.

Hocam ben de bu sene tıp yazmayı düşünüyorum. İtüde oku, nerede okursan oku özellikle bazı mühendislikler uçak mühendisliği de dahildir bence buna kendini pazarlayıp özel çaba göstermen gerekiyor iş bulabilmek için. Ablam en yakın örneğim İTÜ mezunu mühendis ancak iş bulamadı 1 yıldır. Doktorluk garanti meslek gözüyle bakıyorum ancak çok ilgim yok, hatta biraz tırsıyorum diyebilirim. Kan, organ görme gibi şeylerden korkmuyorum ancak vücudum fizyolojik bir tepki veriyor gibi kolu bacağı yaralanmış, kesilmiş insanlar görünce sanki el ayak uyuşması gibi. Hem iş hem öğrencilik hayatının zor olması ve benim 21 yaşında 1.sınıfta olacak olmam dolayısıyla 30'larımda mesleği icra edebilecek olmam da beni çekindiriyor. Benim durumumda tıp okumayı hiç önermez misiniz acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı