Türkiye'de tıp okuyup yurt dışında görev yapmak mantıklı mıdır?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba, çoğu yerden duyduğum için bu konuyu açmayı düşündüm sizce neden Türkiye'de tıp okuyup binlerce doktor yurt dışına gidiyor ve ayrıca bu mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl gidebiliriz? Aşamaları nelerdir? Sizce bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize merhaba, çoğu yerden duyduğum için bu konuyu açmayı düşündüm sizce neden Türkiye'de tıp okuyup binlerce doktor yurt dışına gidiyor ve ayrıca bu mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl gidebiliriz? Aşamaları nelerdir? Sizce bu mümkün müdür?

Bazı ülkelerde kazançlar çok iyi bölmede bakar.

Sorularınıza eşim dolayısıyla
sistemin içinden biri olarak cevap vereyim.
Doktorlar yurt dışına neden gidiyor? Bunun cevabı ile başlayayım.
İlki, görmeleri gereken saygıyı görmedikleri için. İkincisi,bakmaları gereken hasta sayısının normalden 3,4 kat fazla olduğu için. Bu yüzden hata yapma yüzdeleri çok yüksek oluyor ve hastaları baştan savma muayene etmek zorunda kalıyorlar.
Üçüncüsü yaşam kalitesi. Doktorların evli olanlarının birçoğu çocuklarına kaliteli eğitim ve gelecek sağlamak için yurt dışına gidiyor. Türkiyedeki eğitim Malum.
Yurt dışına gitmek için gitmek istediğiniz ülkenin dilini iyi düzeyde bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden birçok doktor hali hazırda yabancı dil kurslarına gidiyor.

Bu mümkün ama şuan gitmek çok zorlaştı özellikle Almanya'da alımlar 1 yıldır yavaşladı, bunun yerine Almanya'da tıp kazanıp orada işe başlamak bana daha mantıklı geliyor sonuçta tus Almanya'da yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı