Türkiye'deki aileler neden çocuklarının hayallerine izin vermiyorlar?

Okuldaki öğrenmenlerin bir halt öğretmediklerini biliyorum şu anda mesleklerinde çalışanların yüzde kaçı öğrendiklerini uyguluyor pasif gelir işinde ise yaşım 14 olduğu için pek bir şey yapamıyorum borsalarda hesap açamıyorum zamanında çok fırsatlar kaçırdım ama kafamda bir plan var ve onu gerçekleştirebilirsem lise döneminde iyi bir cep harçlığıyla hayatımı devam ettiricem tavsiyeleriniz için sağ olun👍
Bahsettiğiniz benzer bir çok fırsatları kaçırma konusuna gelirsek bende ne yazık ki o yollardan geçtim. Belki de hala daha geçiyorumdur bilmediğim bazı fırsatlar varsa eğer.

Geri kalmış bir ülkeyiz.
Coğrafya kaderdir.
 
Bahsettiğiniz benzer birçok fırsatları kaçırma konusuna gelirsek bende ne yazık ki o yollardan geçtim belki de hala daha geçiyorumdur bilmediğim bazı fırsatlar varsa eğer.

Yok hocam fırsatları kaçırma derken keşke 2010'da Bitcoin alıp köşeye ataydın değil ben normalde kripto para alacaktım harçlıklarımla (bilmem kaç yıl önce) ailem izin vermedi bunun gibi fırsat kaçırmalar.
 
Üniversite okuyanları da gördük.
Zaten 18 yaşıma geldi mi evde kalmayacağımki en kötü zar zor da olsa yurt dışına gidip asgari ücretle çalışırım.
Zaten çağırıyorlardı sanki, orada kendi vatandaşı varken ne vasfınla seni alsınlar?
 
Çünkü senin geleceğini düşünüyorlar aslında, riskli işe girip bütün mal varlığını kaybetmenden korkuyorlar. Sen internette motivasyon videosu görüyorsun ve 1 kişi örnek gösteriyor, ama geride batan milyonlarca kişiyi söylemiyorlar. Fakat kendinize güveniyor iseniz tercih size kalmış, aileniz çok karışmamalı aslında, tabi yaşınız büyük ise. Mesela ben Trendyol'dan satış yapmak istiyorum ve ailem buna destek veriyor.
 
Çünkü senin geleceğini düşünüyorlar aslında, riskli işe girip bütün mal varlığını kaybetmenden korkuyorlar. Sen internette motivasyon videosu görüyorsun ve 1 kişi örnek gösteriyor, ama geride batan milyonlarca kişiyi söylemiyorlar. Fakat kendinize güveniyor iseniz tercih size kalmış, aileniz çok karışmamalı aslında, tabii yaşınız büyük ise. Mesela ben Trendyol'dan satış yapmak istiyorum ve ailem buna destek veriyor.

Benim düşünceme göre risk olmadan kazançda olmaz. Ama bu benim düşüncem hem benim gelecek hedeflerim borsa oynayıp 1 gecede zengin olmak değil bir girişimcilik bulup üretime dayalı bir şekilde kazanç sağlamak.
 

Geri
Yukarı