Türkiye'deki aileler neden çocuklarının hayallerine izin vermiyorlar?

Ticaret, satış işi ne kadar riskli biliyor musun? Babamın tanıdığı Trabzon'da Selim pastahanesi vardı. Bayağı iyi gidiyordu işleri. 1980'den beri çalıyor idi. Geçen sene battı herifler.
Hocam benimde mesela ticarete hiç kafam basmaz ama ticaret işinde hem batmak hem kazanmakta var diye biliyorum iki ihtimal her zaman oluyor olacaksa illaha doğru mu? Örnek vereyim yarın bir bakmışsın kazanmışsın ertesi gün sonra bir bakmışsın bir anda batmışsın hesabı.
 
Hocam benim de mesela ticarete hiç kafam basmaz ama ticaret işinde hem batmak hem kazanmakta var diye biliyorum iki ihtimal her zaman oluyor olacaksa illaki doğru mu? Örnek vereyim yarın bir bakmışsın kazanmışsın ertesi gün sonra bir bakmışsın bir anda batmışsın hesabı.

Hayır öyle olmuyor, ticaret 1 kere kaybettirir ve 1 kere kazandırır. İlk olarak kaybedilir, kaybetmeden kazanamazsın, 10 birim ile aldığın bir ürünü 11 birime satmak ticarettir ve sana 1 birim kazandırır.
 
Demek ki iyi fikirler veya projeler değilmiş bende okulun İHA takimindaydim. Pandemi yüzünden TEKNOFEST'e katılamadım.

Bu tarz projeler çok reddediliyor sonuç proje unutulup gidiyor ya da yurt dışı kapıyor.
 
Batanların çoğu nasıl batıyor ne gibi nedenlerle yani?

Dengesiz ekonomidendir, ki ticaret dediğimiz şeyde batmak olmaz. Ticarette zaten önce ödersin sonra kazanırsan daha fazlasını alırsın. Sen sanırım şirketlerin batmasından bahsediyorsun, ki onun çok farklı sebepleri var.
 
Hepinize merhaba arkadaşlar. Türkiye'de neden her aile, çocuğuna üniversite oku, maaşlı işte çalış diyor? Benim bu laftan çıkardığım anlam git bir patronun yanına ve ömrünün sonuna kadar para kazandır ona. Herkes üniversite okumak zorunda değil, hayallerinin peşinden gidebilir bir insan. Türkiye'de insanlar neden böyle şatlandırılıyor?

Her okuyan zengin olmuyor ama bir işte çalışsa bile daha iyi ücretle daha iyi şartlarda çalışabiliyor. Ama okumadan yapabileceğin işler belli beden işçiliği ve aldığın asgari ücret ile anca karnını doyurursun.

Bu tarz projeler çok reddediliyor sonuç proje unutulup gidiyor ya da yurt dışı kapıyor.

Yorum çok güzel :D
"Eğer projenizin tutup tutmayacağından emin değilseniz, önce TÜBİTAK'a sunun. Beğenilmezse dünya birinciliği sizin. 10 defa denendi %100 çalışıyor."
 

Geri
Yukarı