Türkiye'deki bilgisayarların %9'unun Linux kullanması

Bende öyle bir şey olmuyor 10 yıllık i3 3220'ye sahip olmama rağmen %3 CPU kullanımı :)
Ayrıca veri toplama ayarlarını kurarken veya kurduktan sonra da ayarlardan yapabilirsin.
Veri toplama ayarları kapalı olmasına rağmen arada "Microsoft Compatibility Telemetry" adında bir işlem %30 işlemci tüketiyor. Sen fark etmiyorsundur.
 
Veri toplama ayarları kapalı olmasına rağmen arada "Microsoft Compatibility Telemetry" adında bir işlem %30 işlemci tüketiyor. Sen fark etmiyorsundur.
İyi de onu kapatabiliyorsun zaten. Ayarlar>Gizlilik'ten aşağıdaki ayarları yap düzelir.
Muhtemelen sende 3 tanesi açık olacaktır. Onları kapat.
2022-05-15 (1).png
 
Hala millet anlamıyor şu an da Linux'un ne kadar hızla yükseldiğini. Eskiden Linux elitistlerin kullandığı, çok bilinmeyen (sunucuların %99.98'in Linux kullanması hariç) fazla güncelleme almayan normal bir işletim sistemiydi.

Ama işler artık çığırından çıktı. Bu son 1-2 yılda, 20 yıldır yavaş yavaş gelişen Wine yazılımı, sanki mağarada gizli gizli savaşa hazırlanan dev gibi, artık Windows'a yetişmeye başladı. Her oyun açılıyor, anti-hileler yüzünden kapanıyor artık. Tamam dediler, anti-hile geliştiricileri Linux desteği eklemeye başladı, açılsın diye(Bunları takip eden bir site). Yetti mi? Hayır. Valve Linux kullanan Steam Deck'i yayınladı, geliştiriciler malum Steam Deck'dekiler oynayabilsin diye Linux desteği eklemeye başladı. Bir kaç gün önce de NVIDIA Linux sürücülerini açık kaynak kodlu yaptı.

Bu dediklerimin hepsi son 1-2 yılda oldu. Önceden böyle şeyler görülmezdi. Böyle bir hızla Linux gelişmeye devam eder ise Windows'a rakip olacak gibi değil, olmak zorunda.
 
Şuana kadar çevremde Linux kullanan sadece 1 kişi gördüm. Oda Windows paralı diye kullanıyordu zaten sevdiğinden değil.
 

Geri
Yukarı