Benim 45 günlük deneme sürecim vardı. Deneme sürecinde siz ve işveren sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilirsiniz. 19. günümde (saat 2 ye kadar çalıştırılıp sabah mesaimin erkene çekildiği gün) artık yeter deyip işi bırakmaya karar verdim. Restoran müdürü "11 de gelirsin" yazdığında aradım ve işi bırakacağımı söyledim. "Nereden çıktı" gibi şeyler söyledi. Restorana gelip yüz yüze konuşalım dedim. Restorana gittiğimde deneme sürecinde olduğumu sebep göstermeksizin çıkabildiğimi söyledim. Bana "restoranı zor duruma sokuyorsun", "sana güvenerek bugün 2 kişiye izin verdim" gibi şeyler söyledi. Bende "yapabileceğim bir şey yok, ne mola hakkımı kullanabildim, ne 7.5 saat diye girdiğim iş yerinden 10 saatten önce çıkabildim" şeklinde konuştum. En sonunda bana "aileni ara ailenle konuşayım" demeye başladı. Bende "hayır, ben ailemle gelmedim buraya muhatabınız benim" dedim. Sonra beyefendi bana bakmamaya başladı, çıkışımı da vermiyor. 5dk bekledikten sonra, "müdür bey ne yapayım" dedim. "12 yoğunluğunda seninle ilgilenmemi beklemiyorsun herhalde, sen şimdi gir vardiyana akşam konuşuruz" dedi. Bende girmeyeceğimi söyleyip çıkışımı vermesini istedim. "Madem sen restoranı zor durumda bırakıyorsun, bende çıkışını vermiyorum" dedi. Bende tekrar çıkışımı vermesini istedim, aynı şeyi tekrarladı. Bende tamam o zaman deyip, AVM'den çıktım. Beni aramaya başladı telefonlarını açmadım. Direkt olarak çalıştığım yerin genel merkezine gidip insan kaynakları ile konuştum. İnsan kaynakları gayet nazik bir şekilde özür diledi, çalıştığım için teşekkür etti, bende işten çıkmış oldum.
Yani buradaki asıl olay, ben haklarımı bilmesem, ne yapacağımı bilmesem beni baskıyla en az 2 hafta daha orada tutacaktı. Buna haklarımı bilerek ve ne yapacağımı bilerek müsaade etmedim.