Türkiye'deki Ekran Kartı Stok Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AtakanD.

Megapat
Makaleler
3
Yer
Antalya
Dikkatinizi çektimi bilemiyorum ama stoklar günden güne bitmeye başladı. RX serisini geçtim artık 10xx serilerinde de azalma başladı. 1070'i örnek verecek olursak çoğu yerde ya kalmamış ya da 1-2 ürün var. Olan sitelerde var ama yaz gelmesiyle bayağı bir rağbet var galiba. Stok yollamıyorlar mı yani? 15-20 site gezdim adam akıllı stoğu olan bir tane site bulamadım. Nasıl bulamadınız alın işte diye link atmadan önce marka olarak ASUS veya MSI arıyorum. 1900TL'ye gördüğüm kartı 300-400TL fazla verip almakta oturur yani.

2.el kart satıp niçin hem sıfır hem de daha üst model kart almak durumunda olasınız. Garantili bir ikinci el üründe ne gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz?
Orasını kimse bilemez. Hem bu kişinin tercihi adamın o kartla ne yaptığını ben nerden bilebilirim? Bu sebeple konuyu kirletmeye gerek yok. İkinci el piyasasından bahsetmiyoruz sonuçta.

Ben de yakında GTX 1070'li sistem toplamayı düşünüyorum ama stoklar malum. Tahmini olarak stoklar ne zaman yenilenir, bilgisi, fikri olan var mı?

Orasını kimse bilemez. Hem bu kişinin tercihi adamın o kartla ne yaptığını ben nerden bilebilirim? Bu sebeple konuyu kirletmeye gerek yok. İkinci el piyasasından bahsetmiyoruz sonuçta.

Yazdıklarınızı ya da cevap verdiğiniz şeyleri okuyor musunuz siz? Dünya'da RX serisi kartların ve genel olarak GPU'ların madenciler tarafından yağmalanması sebebiyle bir ekran kartı kıtlığı var. Arkadaşın elinde bir RX 480 varmış ve "bunu 1500 TL'ye satsam kartsız kalabilirim" diyor. Ben de kartsız kalmayacağını, ikinci elden 1600 TL'ye 1070 Gaming X gibi bir modeli sahibinden üzerinden alabileceğini belirtiyorum. Sıfır almayı da çok istiyorsa gider Amazon.de'den Asus Dual GTX 1070'i alır. Türkiye'deki Nvidia fiyatlarının artmasının ardındaki sebep şark kurnazlığıdır. "O zaten yok bunu seve seve alacaklar elleri mahkum" düşüncesidir.

Yazdıklarınızı ya da cevap verdiğiniz şeyleri okuyor musunuz siz? Dünya'da RX serisi kartların ve genel olarak GPU'ların madenciler tarafından yağmalanması sebebiyle bir ekran kartı kıtlığı var. Arkadaşın elinde bir RX 480 varmış ve "bunu 1500 TL'ye satsam kartsız kalabilirim" diyor. Ben de kartsız kalmayacağını, ikinci elden 1600 TL'ye 1070 Gaming X gibi bir modeli sahibinden üzerinden alabileceğini belirtiyorum. Sıfır almayı da çok istiyorsa gider Amazon.de'den Asus Dual GTX 1070'i alır. Türkiye'deki Nvidia fiyatlarının artmasının ardındaki sebep şark kurnazlığıdır. "O zaten yok bunu seve seve alacaklar elleri mahkum" düşüncesidir.
Bence sizin okumanız gerek. Konu kartsız kalma da değil. Konu stok durumu. Yapmış olduğunuz yorumun da gereksiz olduğunu belirttim. Ben stoğun neden bittiğine değil, neden stok gelmediğine sitem ettim. Önce bunu anlayın sonra tartışalım.

Aynen katılıyorum. İkinci el ürün satın almak ne olursa olsun her zaman risk teşkil ediyor. Her ne kadar sorunsuz bir ürün de olsa prensip olarak ikinci el ürün almaya karşıyım. Bilhassa yüksek meblağa sahip ürünler söz konusu ise.

Son düzenleme:
Sanırım üreticiler madenciliğe özel ekran kartları üretecek yakında stoğa gelebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı