Türkiye'deki kavga kültürü

Wankula153

Picopat
Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
184
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şimdi uzun süredir gözlemlediğim bir şeyi size söyleyeceğim. Öncelikle kavga vb diğer konuları asla desteklemiyorum(spor dışında). Şimdi Türkiye de bence 3 çeşit kavga şekli var 1 normal kavga 2 okul kavgası 3 gerçek kavga. Ben baktığımda okulda yaşanan kavgalarda şunu çok açık görüyorum. Mesela iki kişi kavga ediyor. Biri birinden iri ki bence kavga etmek ile bir alakası yok. Daha küçük olan çocuk dönüp bir tane yumruk atsa karşıdakini alır. Ama itişme kakışma tekmek bende çok kavga ettim ama ben şöyle düşünüyorum yani kavga etmem için beni ciddi bir raddeye getirmeleri lazım. Ben o zaman birine yumruk atıp burnunu kıracak kadar hırslanayım. Karıma ailemden biri söz konusu olursa, önem verdiğim biri söz konusu olursa veya hayati konularda yaparım herhalde muhtemelen ya da karşımda ki yaparsa. 2. tür normal kavga. Bunda da tekme yumruk ama daha kısa ve sakin genelde ayırırlar. 3. ölümüne gerçek kavga. Ayıran yok düşürürsen kazanırsın ya da sen düşersin. Peki sizce neden? İnsanlar okulda birini dövdü mü o çocuk bir yumruk ile olayın seyrini değiştireceğini bile bile atmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke biraz yazım kurallarına uysaydınız okurken yoruldum.

Kavga kültürü bizde genelde tehdit amaçlı oluyor. Birisi sopa, bıçak çekiyor ama korkutmak amaçlı oluyor. Kavga da zaten çok saçma bir şey, yok o küfür etmiş yok bu bir şey demiş. İşinize bakın ne uğraşıyorsunuz ya.

Fifty fifty olayı var ya. Büyük ihtimal buna düşmemek için.
 
Uğraşmak istemiyorlar. Korkudan falan değil, kavgada sıkıştırılan çocuk tek bir sinir patlaması ile karşıdakini öldürür. Ama kavga etse de etmese de karşıdakinin onla uğraşacağını biliyor. En azından kavga etmezsem daha az uğraşır gibi düşünüyorlar.
 
Keşke biraz yazım kurallarına uysaydınız okurken yoruldum. Kavga kültürü bizde genelde tehdit amaçlı oluyor. Birisi sopa, bıçak çekiyor ama korkutmak amaçlı oluyor. Kavga zaten çok saçma bir şey yok o küfür etmiş yok bu bir şey demiş. İşinize bakın ne uğraşıyorsunuz ya.
Haklısınız kusura bakmayın.Kurallara pek uyamadım.Bende bunu diyorum.Bakın ben çok sakin bir mahallede oturmuyorum.Bıçak taşıyanı da gördüm istesem bende taşırdım.Ama şu saçma ben o bıçağı talıyanın çekip saplıyamıyacağını biliyorum.Benim de bana sataşan bi kaç keko için hayatımı yakacak kadar aptal olmadığımı biliyoruö bu nedenle taşımam ama o kadar kişi var ki taşıyan mesela yaşadım.3.sınıfa giden çocuk bana küfür etti arkadan yanına gittim çok bağırmadım çocuk sonuçta yaşı benden küçük. dedim "ne dedin" eli hemen beline gidiyor yani ne bu gösteriş.Aile de suç hiç mi bakmıyorsun sen bu çocuk ne yapıyor diye. Benden daha küçük biri gelip çocuğu dövseydi mantıklımıydı.Çocuk o bıçağı kullanabilirmiydi.Ben gülüp uzaklaştım ama yani anlam veremiyorum.
 
Hocam soru anlaşılmadı galiba. Kavga başladıktan sonra hep itişme kakışma çocuk bunda yenemez karşıdaki iri. Dönüp neden bir tane yumruk atmıyor diye sormuştum.
Bilmiyorum, kişiden kişiye değişebilecek bir durum. Belki kendisine güveni yoktur, belki de kavgaya karışmak istemiyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı