Türkiye'deki sokak köpeği sorununa çözüm üretilememesi

Havrita uygulamasını da kapattırdı bu sözde hayvansever zihniyet. Neymiş, Havrita uygulamasında köpeklerin lokasyonunu görüp insanlar köpekleri öldürüyormuş. 😀

Bu sözde hayvanseverlerden birini bir gün bir köpek kovalasa hayvansever de canını dişine takıp kaçmaya başlasa acaba biraz mantıklı düşünmeye başlar mı?

Ağlamayın boşuna. İnternette sesiniz çok çıkıyor diye kendinizi çoğunluk sanmayın. Hayvanseverler ya da hayvanların toplatılıp uyutulmasına karşı çıkan insanlar çok çok daha fazla sizden. Bu ülkenin insanı geçmişte bu konuda dersini aldı. Hayırsızada'ya toplayıp katledilen köpeklerden sonra 7.3lük deprem insanların vicdanlarını "düzeltti".
Bir gün bir sokak köpeği seni de kovalarsa görürüm seni.
 
Ben de arkadaşla motordayken bir namussuz köpek öyle bir kovalamıştı ki var ya... Durdurdum arkadaşa motoru, sonra kaç metre bilmiyorum o köpeği kovaladım bir daha da o yoldan geçerken kovalayamadı :D
 
Yaşadığım mahallenin en iyi yanı bu sanırım. 1 tane bile sokak köpeği yok. Taşındığımızdan beri 1 tane sokak köpeği gördüm, o da 1 yıl önce falandı. Bazen ülkede sokak köpeği sorunu olduğunu unutuyorum.
 
Ülkenin kedileri de arıza ama genel olarak insana zarar vermiyorlar. Ama köpekler sürekli olarak insan ölümüne sebep oluyor.

Tamamı toplanmalı, hasta ve sakat olanlar itlaf edilmeli, kalanlar birkaç aylığına barınaklarda sahiplendirilmeyi bekleyip sonrasında barınakların kapasitesine inene kadar itlaf edilmeli.

Bu iş fazlasıyla uzadı, pembe mabatlı olmanın alemi yok. Hayvansever olmak sokaklarda milyonlarca aç sefil hayvan olmasını istemek değildir.
 
Dünya Çin'e sefer düzenliyor yulin et festivalinden köpekleri kurtarmak için. Köpeklere işkenceler yapıyorlar çünkü.
Akıbetleri umrumda değil. Sokakların bunlardan arındırılması gerekiyor. Hem elimize para da geçer diye düşündüm. Çok ütopik bir düşünce ama. İkinci düşünce çok daha olası. İtlaf edilmeliler. Başka çözümü yok. Vergimle beslemek zorunda değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı