Türkiye’den Somali’ye 30 milyon dolar hibe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile alınan kararda, Somali'nin 'hibeyi bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi' için kullanacağı ifadeleri yer aldı. Somali'nin hibe için mali ve ilerleme raporu sunması istendi.
Kaynak
 
Amerika'dan korktukları için çıkaramıyorsa yatırım yapmanın ne anlamı var o zaman? Dibimizdeki Suriye'den eli boş döndük, taa neredeki Somali'den mi para kazanacağız yedirirler mi sence? Boşu boşuna yine paralarımız başkalarına gitti.
Onlar çıkarıp bize vercekler demedik zaten , Türkiye teklif etmişti bir ara biz çıkaralım diye.
 
Ben giderek ekonominin aslında iyi olduğunu, sadece halka yansımadığını düşünmeye başladım. Eğer halka yansısa ekonomi gerçekten iyi olacak herhalde.

Türkiye de kriz yok ki zaten. Başkanlık sisteminden başka her şeye benzeyen bu aptalca sistem yüzünden bu halde ülke. Para var ama yiyenler halk değil baştakiler.
 
Bu tarz ülkelere hibe veriliyor çünkü, liman, ada, toprak ve benzeri mülkler 50-100 yıl kiralanıyor.
Bkz Çin’in Bangladeş’e 100 milyar dolar vermesi gibi.
 
Onlar çıkarıp bize vercekler demedik zaten , Türkiye teklif etmişti bir ara biz çıkaralım diye.
Ölü yatırım o zaman bunlara para vermeye ne gerek? Bir savaş çıksa ilk bizi satacakların başında bunlar geliyor zaten. Atasözü var bilir misin reis "Ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya" diye. Bu ülkenin çalışanlarının parası ona buna peşkeş çekiliyor. Ülkeye aşı geleceği zamanda aynısı oldu daha tüm vatandaşlarımız aşılanmadan gittiler Libya'ya 100 bin doz aşı verdiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı