Türkiye'den umudu kesmek

Miras hakkımı kendi tarafına verdiği için üç kuruş geziyorum. 😁 Babam ile avukat tuttuk, paramı alacağım yani umarım. İşte zorlanır idi ancak, öğretmenlik denen meslekten çok daha zor işler var.
Nedne böyle bir sey yaptı ki hocam? Ailede bir anlaşmazlık mı oldu?
 
Umudu keseceksen kusura bakma ama konuşmayacaksın o zaman. Umutsuzluğun bir faydası yok. Gidip sokağa çıkacaksın. Ülken için çalışıp onun için çalışacaksın. Unutmayın ülke ile hükümet aynı değil. Sen bu vatan toprağı için çalışacaksın amerikan toprağı için değil. Gidip ben yurt dışında kalacağım diyorsan o zaman durumdan şikayet etmeyeceksin. Bu ülke için kimse çalışmadığı sürece bir şey olmaz. Eğitim için yurt dışına gidersin ki bu iyi bir şey. Ülkene dönersin. Onun için çalışırsın. Yurt dışında kalıcı hayat kurmayı düşünüyorsan kusura bakma ama yakınmaya hakkın yok. Çalışma ülken için sonra yok efendim çok kötü çok kötü.
Hocam yurt dışına dahi çıkmamızı engelleyen bir ülkede yaşıyoruz. Sadece ABD'ye gidiş bile 8.5k TL. Ayrıca o çalışsa, biz çalışsak neye yarayacak hocam? Tek kişilik emekle ülke mi kalkınır? X kuşağından ümit zaten kesilmiş. Z kuşağı da uçuruma doğru gidiyor eğitim sistemi sağ olsun. Öyle bir sistem ki eğitimden çok sınav var. Beyaz duvara bakınca bile soru görüyorum artık. Gözlerimde fer kalmadı. Bizim sınavımız sadece karekökler, cebirler, kümeler, türev, integral vs. olmamalı. Bu eğitimin bize hayatı öğretmesi lazım. Biz sosyal çevre de yapmalıyız, ailemizle de vakit geçirebilmeliyiz, sevgili bile yapmalıyız, işte bile çalışmalıyız. İşte gerçek sınav bu olmalı. Fakat robot gibi yetişiyoruz. Şu LGS/YKS denen lanet sınavlar mesela. Sadece bunları kazanabilmek için kafamızın kitaptan kalkmaması gerekiyor. Fakat bunu yapmasına rağmen bile emeğinin karşılığını alamayanlar var. Peki tüm bunların sonucu? Boşa gitmiş olan koca bir 16 yıl, robot gibi yetişen ve size göre işe yaramaz olan bir nesil. Bizi ellerimizdeki telefonlar değil, bu eğitim sistemi ve ülkenin işleyiş sistemi robotlaştırıyor.
 
Ben de kestim :D Üni bitirip ne olmayı bekliyorum diyorum. Hadi bitirdim diyelim üni nasıl okuyacağım? 5 yıl üniversite yurdu yemeği gezmesi kitabı kalemi çok masraf. Bir de yurdun enflasyon zammı koyacağını düşünürsek çeyrek milyon en az... Bittik ya. 2 yıl öncesine kadar hayalim vardı veteriner olmak artık yok.
 
İşin en kötü yanı fakir veya orta halli bir ailenin çocuğu iseniz yurt dışına gitme imkanınız inanilmaz düşük. 35 yaşındayım para biriktirmeye çalışıyorum ama olmuyor, biriktirsem bile bir şeyler sürekli yüzde 200 300 katı artıyor. Araba almak istesem alamıyorum, evlenmek istesem evlenemiyorum. Ev almak zaten hayel ötesi. Özel sektörde çalıştığım için maaşım hiçbir türlü artmıyor asgari ücret arttıkça maaşim sürekli asgari ücrete yaklaşıyor o yüzden para biriktirmek ve hayal kurmak imkansız. Heleki siz gençlerin işi çok daha zor. Allah sabır versin diyeceğim ama sabır taşı olsanız bile bu ülkede dayanamazsınız. O içi boş motivasyon konuşmalarına kanmayın sakin, bir realite var bu ülkede namuslu ve dürüst insanlar bir yere gelemez. Yalaka ve sistem adamları bir yere geliyor bu ülkede...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı