Türkiye'nin Dolar cinsinden borcu rekor kırıyor!

Türkiye'nin döviz cinsinden borcu en çok artan ülkelerden biri olduğu belirtildi. ( Bloomberg, IMF ) Bu borcun, %87,2 si döviz ile yapılan borçlanma, garanti ve satın alma işlemleri oluşturuyor. ( https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjNrp72mM7wAhWEhf0HHTsdD5UQFjABegQIBRAD&url=https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/doviz-bagimliligi-artan-turkiyenin-borclari-1-2-trilyon-dolara-dayandi-6433565/#:~:text=T%C3%9C%C4%B0K%20taraf%C4%B1ndan%20717%20milyar%20dolar,sini%20d%C3%B6viz%20cinsi%20bor%C3%A7lar%20olu%C5%9Fturdu.&usg=AOvVaw2UsNH-gilWmemr84ApWlDy )
Borç Yiğidin kamçısı mı gerçekten!
Dolar cinsinden, Türkiye'nin borcu ; 1.171.500.000.000 $

(1 Trilyon, 171 Milyar, 500 Milyon Dolar)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ithalatin azaldiginda hemfikiriz, alacak para kalmadi cunku. Ihracat konusunda ise arttigini sanmiyorum, hatta eminim. Ambargo yemedigimiz ulke yok su an. Uc bes ıha satarak ekonominin donecegini sanmiyorsunuz ya.

3-5 iha değil hocam ejder yalçın kobra kobra2 Hürkuş-C T129 atak helikopteri anka-s bayraktar TB2 piyade tüfekleri tabancalar ve sayılabilecek birçok şey her şeyin ihracını yapıyoruz başta katar ve Pakistan olmak üzere para kalmadı diyorsunuz sadece savunma sanayi ihracatı yaparak kazanılmıyor bu para.
 
Arkadaşlar devlet veyahutta bu bilgileri kaynakları aldığınız siteler veya her ne olursa olsun doğru bir sayı vermez veyahutta ya eksik ya fazla tartıştığınız konularda boş savunma sanayinde gelişmesek şu operasyonlar sırasında bu sayı 10 katından fazla olurdu emin olun ihracatımız günden güne artıyor ithalatımız azalıyor siz bu konulara takmayın her söylediğiniz kendiniz atına bataklık.
Hocam öncelikle şunu söyleyeceğim ben haber kaynağı olarak bir tek A Haberi öneriyorum. Diğer televizyon kanalları Fox veya Halk televizyonu olsun hep Cehapeye çalışıyor. Bu konuda dikkat etmek lazım. Ben zaten evimdeki televizyondan sildim bu kanalları bir tek A Haber var. Savunma sanayinde geliştik Allah'ın izniyle Filistin'e Bayraktar uçaklarımız yardıma gidecek. İnşallah Reis namazını orada kılacak. (!)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle şunu söyleyeceğim ben haber kaynağı olarak bir tek A Haberi öneriyorum. Diğer televizyon kanalları Fox veya Halk televizyonu olsun hep Cehapeye çalışıyor. Bu konuda dikkat etmek lazım. Ben zaten evimdeki televizyondan sildim bu kanalları bir tek A Haber var. Savunma sanayinde geliştik Allah'ın izniyle Filistin'e Bayrakta uçaklarımız yardıma gidecek. İnşallah Reis namazını orada kılacak.
(!) Eksik.
 
Hocam 1 aylığına Akp'li olma challange yapıyorum onlara karşı empati kurmak için o yüzden.

Geçin hocam dalganızı cumhur ittifakı dışındaki partilere kalsa bu ülke yaparsınız samanlığınızı yanına dikersiniz eşek heykelini oturursunuz sonra 1-2 yıla ülkede halkı takmazlar sonrası Allah kerim
Bakın ben başka partili olmadan empati kurabiliyorum :)
Hocam öncelikle şunu söyleyeceğim ben haber kaynağı olarak bir tek a haberi öneriyorum. Diğer televizyon kanalları fox veya halk televizyonu olsun hep cehapeye çalışıyor. Bu konuda dikkat etmek lazım. Ben zaten evimdeki televizyondan sildim bu kanalları bir tek a haber var. Savunma sanayinde geliştik Allah'ın izniyle Filistin'e bayrakta uçaklarımız yardıma gidecek. İnşallah reis namazını orada kılacak.

İnşallah gidecek gittiği zamanda adalet, ve refaha kavuşacak filistin.
 
Ödeyemez isek ne oluyor?

Özel sektör ödeyemezse en fazla batar, ama toplu halde batarlarsa bütün ekonomi durur. Para döngüsü felç olur. Bu iç piyasada yaşanacaklardı. Ayrıca Türk şirketlerinin borcunu ödemediğini gören dış piyasalar, bu şirketlere borç vermeyi keser. Bu da iç piyasada iflas etmeyen şirketlerin de iflas etmesine sebep olur çünkü borç bulamadan ayakta kalabilen bir özel sektöre sahip değiliz ne yazık ki.
 
Özel sektör ödeyemezse en fazla batar, ama toplu halde batarlarsa bütün ekonomi durur. Para döngüsü felç olur. Bu iç piyasada yaşanacaklardı. Ayrıca Türk şirketlerinin borcunu ödemediğini gören dış piyasalar, bu şirketlere borç vermeyi keser. Bu da iç piyasada iflas etmeyen şirketlerin de iflas etmesine sebep olur çünkü borç bulamadan ayakta kalabilen bir özel sektöre sahip değiliz ne yazık ki.
Hocam enflasyon bitsin, vergiler azalsın da yönetimi de kimin olduğu umrumda bile değil açıkçası. Yeter ki ülke düzelsin. Vergiler çok fazla bir arabaya %400 vergi vermek akıl işi değil. Enflasyonu virüse bağladım ondan söylemiyorum. Ama vergiler? Artık üretim yapmalıyız. Elimize geçen parayla sanayi, fabrikalar kurmalıyız ki, vergiler azalsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı