Türkiye'nin durumu ve hükümetin yapacaklarına hangi boyuttan bakıyorsunuz?

YcLGaMeR

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2016
Mesajlar
90
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP VİCTUS 16
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar. Arkadaşlar ülkenin durumu malumunuz. Ve sizin düşünceleriniz hangi yönden bakıyorsunuz acaba?

Kendi düşüncemi elbette söyleyeceğim ama örnek olarak Avrupa veya batıda herkes kendi derdini düşünür. Çoğu kişiler günlük planını önceden hazırlar ve her gün sosyal medyada ya da gündemde bizim kadar siyaset ya da ülkenin her türlü konusuyla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Yani en azından çok görmedim.

Kendi düşünceme gelecek olursak. Elbette biz de örnekte verilen kişiler gibi sadece kendi işimizi ve eğlencemizi hayatımızı sevdiklerimizi düşündüğümüz, sürekli kadın cinayeti ya da saçma sapan istismar haberi, gündelik müge anlı cinayetleri, akla gelebilecek her türlü saçma şeyleri görmediğimiz ya da çok az karşılaştığımız bir hayat isteriz.

Ancak bilinmesi gereken şeyler var. Maalesef bizim ülkemizde siyaset bilinmeden yaşanılmıyor. İllaki bir yerden bulaşıyorsunuz. Ancak haklı olarak biz de alım gücümüz iyi olsun, biz de kısa vadede emeğimizle istediklerimize ulaşmak isteriz.

Sonuçta herkes inanmak istediğine inanır. Ben de olaya başka boyuttan bakıyorum. Mesela dolar kendi keyfine artmamıştır herhalde. Birilerini dürtmüştür diye düşünüyorum. Dediğim gibi herkesin bir dayanağı var ve anlatmak istediğim ve komik duruma düşebileceğim şeyler var. Bu yüzden üstü kapalı anlatmak istedim.

Danışmak istediğim bir konu ise tarih tekerrürden ibarettir sözü sizce Türkiye'de ne zaman işleyecektir.

Geçmişten günümüze baktığımızda birçok şey için canımızı feda etmişiz ancak şu günümüzde olanlara haklı olarak istediklerimize bakınca sabredemez hale düştük. Hayır oyunda değil ki 5 - 10 yılda düzelsin.

Gelecek nesillere iyi bir Türkiye bırakalım diye düşünsek o zaman işte olur.

Ülkede hükümeti de muhalefeti de biz gençleri nereden yakalarsak kar diyorlar.

Biri ücretsiz ByNoGame de bngpay dağıtıyor. Diğerleri "teoride ipek yolu için ülkenin her yerini yollarla döşüyor. Trenler yapıyor. (tabii ya dolmazsa boşa yapılıyorsa).

Yani bize ne ile muamele ediyorlar anlamadım. O yüzden bu saatten sonra bizim için ne yapılıyor diye saldım. Ülke için ne yapılıyor onu sorguladım. Çünkü biz gençlere yapılan bir şey yok. Bizim kendimiz bir şeyler yapmalıyız.

Bakın ben dayılar ya da teyzeler gibi telefonunu çıkar diyenlerden değilim ama ülkeden karnı aç olanda az kesimdir. Gerçekten okuma gücü olmayıp sokakta büyüyüp daha sonra asgari ücretle geçinmeye çalışanlardan bahsediyorum. Artı çoğunluk olarak gocunduğumuz şey zaten istediklerimize ya ekstra para kalmıyor, kalsa dahi pahalı, buna ben de katılıyorum ancak kısa sürede düzeleceğini zannetmiyorum da. Bu işte başka bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi burada anlatmaya kalksam gülüp geçeriz. Dediğim gibi herkesin inandığı bir şey var. Herkes te ayrı beyin ve herkeste farklı düşünce.

Not: Söylemler çoğunluk malum parti yanlısı gibi gelebilir ama değilim. Artı olarak bugün ülkede cumhurbaşkanı ya da hükümete geçmesini istediğim bir parti ya da şahıs yoktur. Ama bir şekilde yolumuza bakacağız. Hayırlısı olsun.

Sadece sizden başlıkta sorduğum soruya göre düşünceleriniz nedir öğrenmek isterim?

Her türlü bakış açısına açığım merak ediyorum. Belki hepimiz farklı boyut kazanırız. Başka şekilde olaylara bakarız ve belki de bazılarıma iyi gelir.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce Cumhurbaşkanı bir Gürcüstan ajanı olabilir mi? Sonuçta Batumlu, bir kişi ülkesini bu kadar batırmak istemez.
Ben bir Gürcü ajanı olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı