Türkiye'nin eğitim sisteminin kısa özeti

Ben daha kısa bir özet söyleyeyim.

Öğrencileri boş bir bardak gibi düşünün. Her sene haddinden fazla sıvı konuluyor ve bardak taşıyor.

Kısa ve öz 👌🏻
Herkes okumak zorunda değil ama bu ülkede adam yerine konmak ve iyi yaşamak istiyorsan okumak zorundasın. Yurt dışında meslek eğitimleri var. Bizdeki gibi değil tabii. Burada meslek liselilerine bakış açısıda belli.

İşçi isen sana bakışları farklı, doktor isen farklı. Ama kimse bilmiyor o insanda insanlık duygusu var mı diye?
 
Kısa ve öz 👌🏻

İşçi isen sana bakışları farklı, doktor isen farklı. Ama kimse bilmiyor o insanda insanlık duygusu var mı diye?

İşini düzgün yapan herkes adamdır. Mesleğine maaşına göre insanların adamlığını sorguluyorlar bir de. Yurtdışında fabrikada çalışan insana teknik eleman denir. Bu ülkedeki çalışanlara amele derler. Fark burada işte. Çalışma koşulları desen zaten ortada.
 
Hayatımız ders çalışmakla geçiyor zaten. En az 16 senemizi gömüyoruz okula. Onun sonucunda bir sürü insan hala iş bulamıyor. Asgari ücrete razı olan insanlar var yeter ki işi olsun. Ha bu arada iş dediğime bakmayın modern köle çalıştırıyorlar. Valla iyiymiş ya 16 sene köpek gibi çalışayım sonra iş bulamayayım. İmkan olsa çekip giderdim bu ülkeden. Ne eğitim kaldı, ne ekonomi. Hoş, bu ikisi hiçbir zaman iyi olmadı da neyse. Silivri soğuktur.
 
Eğitimmi Türkiye'de oyalama taktiği olarak kullanılan geçmişten gelen cahil ebevynlerin bilinçaltına körüklediği boş işler silsilesi değerli olan zamanınızı çalmaktan başka hiçbir işe yaramaz amacınız para ise ki öyledir sanıyorum sakın ama sakın lişeymiş üniversiteymiş uğraşmayın derim. Keşke etrafımda 21 yaşımdan önce bunu kendim deneyimlemeden yönlendirebilecek birisi olsaymış diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı