Türkiye'nin ekonomisi eninde sonunda düzelir mi?

Açıkçası ben bu konuyu düşünmekten kafayı sıyırmak üzereyim.(psikoloğa gitmek zorunda kaldım artık) Bazı arkadaşlarım var onlar 4-5 yıla düzelir diyerek bana kalırsa polyannacılık oynuyor. Önce halktaki sorundan bahsedeyim adam kayırmacılık zirvede örnek vereyim önümüzdeki dönem staj var ve ben düzeni tam anlamadığım için geçen dönem yaz için staj arayıp durdum ilanları dolaşıyorum ama bir insan evladı bile biz stajyer adı altında çalışan arıyoruz dememiş, işte şu düzey bilsin X y Z programlarını ileri düzey bilsin kendilerine dönüp bu kadar dil bilen niye bize gelsin demiyor. Belki teknokent gibi bir yer kabul eder diye 2-3 referans ekledim stajyer ilanı -1 aylık- bu arada tekrar hatırlatayım.

Neyse içimdekileri döktükten sonra bunun dışında ülkedeki her şey anında etki etmez o yüzden önümüzdeki 5-10 sene düzelme bekleyen umutlarını fazla yükseltmesin benden tavsiye. Ki ardından da yavaştan tatlı su kaynaklarının azalması derken (teknolojinin alternatif su kaynağı bulmayı henüz başaramamasını baz alıyorum* ancak yanılma payı vardır) bu sefer yine küresel bir sorundan dolayı sıkıntı çekeceğiz. Delirmemek için artık en kötü ihtimali düşünüyorum daha yüksek bir şey olmayınca kötü hissetmiyorum.

*Yanlış bilgilendirme olmasın buldular ama detayına Deniz Suyu ve Kuyu Suyunun Tuzdan Arıtılması veya farklı kaynaklardan bakabilirsiniz.
 
Mevcut muhalefet ve iktidar buna çözüm üretmediği için zor tamam diyelim dolar düştü 4-5TL oldu güzel sen o IPhone'u yine vergilerle 10-12 bin aşasığı alacaksın çözüm nedir çözüm gereksiz vergileri bakanlıkları kapatırmak'tır adaleti sağlamaktır.
 
Bu hale 1-2 yılda gelmedik, 10-15 yılın emeği var. Düzeltmesi yok etmekten bile zor, düzgün bir şekilde yönetilirse en az 20-25 yıla eski haline gelir.

Düzgün şekilde yönetecek de kim var tartışılır. Mancınıkçı mı? Helal way mi? AKP Smurf hesap mı?
 
Uzun bir süre kusursuz hamleler yapılmalı ekonomik olarak. O şekilde zamanla düzelir. Hiçbirşey yapmadan düzelmez. Hiçbirşey burda herkesin kendi cebinin düşünen adımlar atması gibi. Reis-ül vahşet.

Her parti iktidar ekonomiyi batırdı biz düzelteceğiz sözü veriyor. 1990'lardan beri hep aynı yalan. Yani bu işin sadece AKP ile alakası yok. Halkını ve köylüsünü düşünen kimse gelmedi, geleceğini de sanmam.
Var hocam. AKP bu işin bayrak sallayanı oldu.
 

Geri
Yukarı