Türkiye'nin Gelişimi ile Eğitim Sistemi Arasındaki Bağlantı

27 Yaşındayım işim var ve aylık gelirim 20 bin tl herkes ben kadar şanslı değil şimdi kendime bakarak yorum yapacak olsaydım derdim ki bu ülkede herşey yolunda neden karnım tok param var evim var dünya bana güzel.

Ama ben kör değilim! Evet şanslıyım işim var maddi durumum var eğitimim var ama herkes benimle aynı şartlarda mı malesef değil şimdi diyeceksiniz dünyanın neresinde herkes aynı şartlarda öyle bir yer yok ama denge var! Türkiye'de dengede olan tek şey zenginlerin cebi

Eğer eğitim düzeyimiz çok iyi olsaydı kimse asgari ücretle çalışmazdı zorunlu olsa bile çalışmazdı iş veren işci bulamaz o maaşlar atardı saçma mı geliyor! Yapan ülkeler var Türkiye'de dünya kadar üniversite bitir istersen en üst eğitimi al bir iş başvurunda sana çırak gözüyle bakılır ve ezilirsin seni ezen ise senin gibilerin üzerinden milyon dolarlar kazanan ciğeri beş para etmez patronlar
 
Eğitim konusunda sadece üniversitelerde değil tüm öğretim kurumlarında sorun var. Şimdiye kadar gerek liseye geçişte gerek üniversiteye geçişte girilen sınavlarda çok defa sistem değişikliği yapıldı. Bunun bir faydası oldu mu? Olmadı, öğrenciler sürekli hangi sınava gireceğini düşünüp durdu. Tam test çözerken sınav sisteminin değiştiği haberini öğrendi mesela.

Gerçekten de üniversiteye giden tanıdıklarım okulda zamanlarını boşa geçirdiklerini söylüyor her konuşmamızda. Ne diye örgün eğitimdesin sana bir faydası yoksa? Kız tavlamak için mi?

Üniversitede geçirilen 4 yıl eğlence olsun diye geçiriliyorsa vakit kaybıdır tabii ki. Önemli olan bu 4 sene içerisinde hedeflediğin meslekte ve diğer alanlarda kendini geliştirmektir. Okulda, hocalardan eski bir öğrenci olman senin ne kadar aptal bir öğrenci olduğunu gösterir. Kötü anlamda namın yayılır.

Her üniversite yerleştirme puanları açıklandığı dönem internette, televizyonda, dergilerde, gazetelerde orada burada üniversitelerin reklamlarını görüyoruz. Özellikle de özel üniversitelerin. Özelde okuyup da tarih hocasına '' I. Dünya Savaşı mı daha önce yapıldı, II. Dünya Savaşı mı?'' diye soran üniversiteli gençler var. Yazık cidden. Gittiğiniz okula da dikkat edin biraz. Ama kusuru kendinizde de arayın.

Bir okulu inşa ettirirsin, içine en iyi laboratuvarı, spor salonunu, derslikleri vb. diğer önemli unsurları seçip yerleştirirsin fakat o okula gerçekten işe yarar bilgiyi öğretebilme yeteneğine sahip olan bir öğretmen yerleştirmezsen yaptıklarının hepsi boşa gitmiş demektir. Öğretmenler nesilleri şekillendiren insanlardır. Toplumun yapısının temelini öğretmenler atar.

Ben herkesin üniversiteye girmemesi taraftarıyım. Çünkü okumuyorlar, ömürlerini boşa geçiriyorlar, anarşistlik yapıyorlar, yanlış fikirlere kapılıyorlar ve daha birçok hataya düşüyorlar. Üniversiteye mesleğine dair bir şeyler öğrenmek için giden öğrenci sayısı az.

İcat konusu zaten ortada. Çoğu Türk insanının kafasında ''ben ne uğraşacağım, nasılsa birisi bunun çözümünü bulur'' şeklinde bir yapı olduğu için yerli olan bir icat ortaya çıkacağını sanmıyorum.

Celal Şengör ve İlber Ortaylı'yı severek dinlerim, bu ülkeye onlar gibi hocalar lazım, çocukları döven ya da onlara cinsel istismarda bulunan hocalar değil.

Baha, sen de adaylığını koy cumhurbaşkanlığına, Meral'den daha çok oy toplarsın sen. :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı