Türkiye'nin iklim krizini önleyecek eylemleri

Daha ciddi örnekler lazım. Hayır dünden beri araştırıyorum elime 3-4 örnekten fazlası geçmedi :D
Çünkü yok hocam böyle bir düzenlemesi. Bazı sözleşmelere taraf oluyoruz, fakat uygulama sözü vermiyoruz. İşte şunun şunun yapılması öngörülmektedir yazıyorsa bir madde de (öngörülmektedir) bilin ki uygulama da bir şey yoktur. Ben şahsen herhangi bir uygulama görmedim bilmiyorum. Geri dönüşüm dışında o da çok az.
 
Reaktör çekirdeklerini eritmezsen, atıl haldeki radyoaktif yakıtı güvenli şekilde depolayabilirsen öyle. Tersinin sonuçları felaket oluyor. Riskine ne kadar değer bilemedim.
Reaktör çekirdeği durup dururken erimez. En kötü tamamen kapatırsın, öyle kalır. Radyoaktif atıklar da büyük bir problem değil. Zira çok ama çok az atık çıkıyor.
 
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar, konuyu birkaç örnek daha bulup tamamladım. Nükleer santral örneğini de sizin sayenizde bulmuş oldum. Teşekkürler.
 
Bir şeyin ters gitme ihtimali varsa mutlaka ters gidecektir. Murphy kanunu. :D

Geçmişe baktığımızda çok defa olabildiğini gördük. Hiç hata yapılmasa bu defa tsunami vurur o milyarda birlik risk yine gerçekleşir. :D
Japonya'da yaşamıyoruz ama. Tarihte büyük kaza sayılabilecek bir tek Çernobil var o da insan hatası ile gerçekleşmiş bir olay. Bir daha olamayacak kadar fazla ihmal var.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı