Türkiye'nin neden nükleer gücü yok?

Ambargo istiyorsan buyur yap.
Verim önemli. Şuan güneş enerjisi hiç verimli değil. Nükleer enerji daha verimli.

Ancak bu işi Türk mühendislere bırakmamak lazım bence :D Şimdi demeyin genelleme yapıyorsun falan diye de en ufak bir hatada çok büyük sorunlar açığa çıkıyor.

Ben yenilenebilir enerji hakkında bir yorumda bulunmadım. İnsanlık için şu anda daha başlangıç seviyesinde evet, ancak ülkeler son sürat yenilenebilir enerji için çabalarsa ciddi bir gelişme kaydedilir.
Sandığınızın aksine nükleer santraller uzun vadede hiç kar'lı ve iyi değildir, ha evet günümüzde nükleer gibi enerji bulabileceğimiz bir kaynak yok orası ayrı.
Tam aksine nükleer santraller kısa vadede kar getirmezler. İnşa maliyetleri yüksektir, uzun sürer ve çalışmaya başladığında da yüksek maliyeti bulunur. Bu zarar durumu uzun vadede yerini kara bırakır. Nükleer enerji diğer enerji üretimlerine göre katbekat daha verimlidir.
Nükleer enerji ve santraller hakkındaki mitlerin aksine nükleer enerji yenilenebilir enerji kaynaklarından sonra en temiz enerji kaynağıdır.

Ek olarak Türkiye'ye NATO tarafından ayrılmış belli bir nükleer silah gücü var ama bu Türkiye'ye ait demek değil.

Verim önemli. Şuan güneş enerjisi hiç verimli değil. Nükleer enerji daha verimli.

Ufak ülke olunca verime bakarsın. Adamlar para olunca arazileri küçük bile olsa kullanıyor. Ayrıca bir şey verimli diye kullanmak şart olmamalı. Nükleer daha verimli ise arabalarıda nükleer yapsınlar bari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarı ile Çernobil patlaması olmadan önce bir sürü çalışmalar yapılıyormuş ama Çernobil patlaması gerçekleşince ara verilmiş.

Ufak ülke olunca verime bakarsın. Adamlar para olunca arazileri küçük bile olsa kullanıyor. Ayrıca bir şey verimli diye kullanmak şart olmamalı. Nükleer daha verimli ise arabalarıda nükleer yapsınlar bari.

15 yaşında çocuk bana verimden bahsediyor. Hepsi salak zaten bu ülkelerin. Sen verimli nükleeri bırak, ufacık ülkeden güneş enerjisi ile uğraş. Şimdi konuşturacaksınız beni.
Bir olayın verimi daha önemlidir. Şuan böyle teknolojiye ulaşamadık. Ayrıca Google araştırmalarına bakmanı öneririm.
Akıl yaşta değil, baştadır.

Ülkede kafa yapısı bu şekilde. Bir durum olduğunda çıkacak bu açıklamayı yapacak. Nükleer'in ne enerjisi mantıklı ne de gücü.

cernobil.png

Google'da her okuduğunuzu doğru kabul edin fikir bile yürütmemeye devam edin. Akıl yaşta değil baştaymış. Bunu da mı Google'dan aradınız? Göz ardı edildiniz, kendimi yormayacağım ve uğraşmayacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı