Türkiye'nin neden nükleer gücü yok?

Türkiye şahsımca çok kolay bir gelişim sağlıyabilir zengin toprakları olan bir bölgedeyiz fakat dikkat ediyorum yatırımlar ve beyin göçü İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere oluyor aslında doğuya yatırım yapsalar hem terör hem de doğudaki anlaşmazlık sorun biter doğu ciddi anlamda gelişirç
Terör bitti zaten, daha doğrusu bitme noktasında. Ama bu Suriyelileri postalamazsak yeni bir YPG durumu yaşayabiliriz.

İlk önce sen araştır bakalım. Yenilebilir enerjiymiş peh sadece sizin gazını almak için olan şeyler. 3 gün elektriksiz kalın sizi çok görmek isterim.

Ben yenilenebilir enerji hakkında bir yorumda bulunmadım. İnsanlık için şu anda daha başlangıç seviyesinde evet, ancak ülkeler son sürat yenilenebilir enerji için çabalarsa ciddi bir gelişme kaydedilir.
Sandığınızın aksine nükleer santraller uzun vadede hiç kar'lı ve iyi değildir, ha evet günümüzde nükleer gibi enerji bulabileceğimiz bir kaynak yok orası ayrı.

Özellikle AB devletlerinde Almanya yenilenebilir enerjiye abanmaya başladı. Yakında Asya gibi ülkeler de bu enerjiye yönelecek.

En temiz enerji mi 🤣 Almanya terkediyor.
Almanya çevrecilerin gazını alıyor sadece. Sadece Wolkswogen fabrikasına yetmez yenilebilir enerji.Birde ihtiyacımız yok yazıyorlar arkadaşlar zar zor bir şeyler satıp üç beş dolar giriyor ülkeye ve hepsi enerjiye gidiyor nasıl ihtiyac yok.

Temiz enerji rüzgar ve güneş enerjisidir. Bu ikisi var iken ve biz Almanya gibi ülkeler arazi olarak 2 katından fazla isek buna yönelmeliyiz.

Nükleer enerji farklı bir durum nükleer güç farklı bir durum. İkisini karıştırmayın.
Verim önemli. Şuan güneş enerjisi hiç verimli değil. Nükleer enerji daha verimli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı