Türkiye'ye hangi kanunların gelmesini isterdiniz?

Bizde zaten gördüğümüz yerde boynuna ilmek geçirelim demiyoruz zaten. Deliller araştırılsın. Bilirkişi raporları, savcılık iddianameleri, tanıkların ve sanıkların dinlenmesi vs her şey olup suç kesinleştikten sonra idam edilsin istiyoruz.
Devlet aleyhinde konuşanı asarsa? Devlet tüm bu şartları rahatça sağlayabilir.
 
Hukuk sisteminin düzeltilmesi, dini kurumların yetki ve haklarının azaltılması. (ülkenin 4 bir yani cami doldu ve kimse gitmiyor.) Yere tükürmek, parkta çekirdek yiyip kabuklarını yere fırlatmak, sokakta sigara içip insanların hava sahasını kısıtlamak, özel ve kamu mülklerine grafiti vs. yapmak, yere çöp atmak gibi aklınıza basitmiş gibi gelen suçlara hapis cezasına yakın ceza verilmeli.
Hayvanlara şiddet insanlara şiddet ile aynı cezaya sahip olmalı. İnsanlara şiddetin cezası da düzenlenip ağır yükümlülüğe çıkarılmalı.
Trafik kurallarına uymayanlara yüklü miktarda para cezası, devamında ehliyetinin alınması.
İnternet altyapısının yeniden düzenlenip geliştirilmesi.
Şehir planlamasının düzgün yapılması, örnek olarak ABD gibi. Sokaklar o kadar karmakarışık ve kötü duruyor ki rahatsız ediyor insanı, aynı şekilde evler de öyle.
Bina inşasında depreme dayanıklılığın ilk önceliklerden biri olarak görülmesi.
Her yere kuran kursu açıldığı gibi bilim, sanat eğitimleri veren okullar da açılması.
Eğitim ve sınav sisteminin düzenlenmesi, bunu düzgün uygulayan ülkelerden esinlenerek iyi bir sistem oturtulması, zırt pırt değiştirilmemesi.
Yerli üretime önem verilmesi, fabrikaları kapatarak dışa bağımlı olmak yerine yerli üreticiyi teşvik edilmesi, kolaylık sağlayıp ona yol gösterilmesi ve benim yazmaya üşendiğim, aklıma gelmediği veya bilmediğim binlerce şey. Şu yukarıda saydıklarımı yapma imkanımız belki %1 ama gün gelir aklı başında biri başa geçer de aradan çıkarıverir böyle köklü düzenlemler ile. O zamana kadar bir tekeri patlak Türkiye'mizde hayatta kalmaya çabalayın arkadaşlar, iyi günler.
 
Devlet aleyhinde konuşanı asarsa? Devlet tüm bu şartları rahatça sağlayabilir.
Anlamıyor musun anlamamazliktan mi geliyorsun anlamıyorum 😳
Şu anki Türkiye'deki adalete değil, her şeyin layıkıyla yapıldığı bir ülkeye, hak eden kişinin idam edilmesi için kanun getirilsin. %100 işini layıkıyla yerine getiriyor, aksi durum yok. Ona göre cevapla. Ya yanlış olursa deme boşuna. Bu arada hak eden kişiden kastım tecavüzcü, seri katil...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En çok kadınlar şiddet görüyor.
Ben hiç kızını döven bir baba görmedim ama oğlunu döven babayı çok gördüm.
Bence genele bakıldığında sorun o. Adam oğlunu dövüyor. Oğlu şiddete meyilli büyüyor. Büyüdüğünde gücü anca bir kadına yettiği için onu dövüyor.
 
Ülkenin güneyine gidin. Oradan birazcık aşağı inin Irak'ın güneyinden girin oraya sizin ülkeniz orada. Biz laik bir devletiz hangi laik bir devlette idam var? Çok istiyorsanız da yukarıda söyledim oraya gidin.
Ne güzel üslubunuz varmış, hemen Arap milliyetçisi belirlediniz. Şurada iki kelam edip tartışacağız, hemen laikliğe getirdiniz konuyu. Biraz agresif misiniz ne? Sadece benim fikrimdi yani.
 
@Ban 1s Coming dostum; idam sadece olağanüstü hallerde yapılması gereken bir şey. Şimdi bizim bir ülkeyle aramızda savaş olsa o ülkenin destekçilerini idam edersin. Ama dediğin durumlar için sadece ömür boyu hapis gelebilir, başka türlü olamaz. Bu arada, algım ve aklım gayet açık; seni anlıyorum yani.
Ben hiç kızını döven bir baba görmedim ama oğlunu döven babayı çok gördüm.
Bence genele bakıldığında sorun o. Adam oğlunu dövüyor. Oğlu şiddete meyilli büyüyor. Büyüdüğünde gücü anca bir kadına yettiği için onu dövüyor.
Ne güzel dediniz hocam! Durumu muhteşem bir şekilde özetlediniz.

@Patrixcs hocam konunun laiklikle alakası yok. Üstelik üslubunuz çok yanlış, düzeltin lütfen.
 
İdam çok mantıksız bence. Diğer arkadaşların dediği gibi adalet yanlış karar verebilir. Kadir Şeker'in içeri alınmasına ağlayanlar idam istiyor. Komik sadece. Öte yandan mahkumların kamu yararına çalıştırılması gerektiğine inanıyorum.
 

Geri
Yukarı