Türkiye'yi bir cümle ile özetleyin

Ya gerçekten şaka gibi. Buna bende dahil bir nesil yabancı ülkede kasiyer garson olmayı düşünüyor. Ne acı.
Belirli ve kesin bir ideolojim ve siyasi görüşüm olmamakla beraber bu meselede iki taraf da yani muhalefetin de hükümetin de vasat olduğunu düşünüyorum. Muhalif kesim uydurmayı ve bilmeden konuşmayı iyi beceriyor. Yılmaz Özdil'in yazılarını okuyunca iyi ki düşünebiliyorum diyorum. Diğer yandan da eğitim sistemi ve işsizlik malum. 50-60 yaşında adam düşünün; Türkiye'de yıllarca zorluk çekmiş, eski hastaneler, sağlık sistemi, devlet hizmetinin yerlerde olduğu dönemlerin adamı... Nereden bilsin eğitim sistemini ve işsizliğin durumunu? Yıllarca Türkiye şartlarında sürünmüş ve bu iktidara ve hizmetlerine minnettar. Kendince de haklı ayrıca. İşte bunu söyleyen "AKP'li çomar" damgası yiyor. Neyse, detaylara girmeyelim şimdi.
 
Son düzenleme:
Açıkçası ben sorununun sadece ülke yönetiminde değil genel toplumda olduğunu düşünüyorum. Öyle ki Anadolu dediğimiz bölge öyle bir yerde ki Avrupa-Asya-Ortadoğu arasında bir köprü görevi gören bir bölgedir. Bu durumda doğal olarak birçok coğrafyanın kültürünün ülkemizi etkileyerek zaman içerisinde melez bir kültür oluşmasını ve buna bağlı olarak da insanlar ciddi manada bir kimlik bunalımını girmesine neden olmuştur zanlımca. Cumhuriyet öncesi dönemde yani Osmanlı Devleti'nin hüküm sürdüğü dönemlere bakacak olursanız çok kökenli etnik yapının zaman içerisinde kültürel karmaşa yarattığını ve bu etkinin hala da sürdüğünü gözlemleyebilirsiniz. Türkler her şeyden önce zanlımca özlerine, gerçek Türk kültürüne Orta Asya'daki kültür yapısına dönerek bu melez anlayışı bir kenara atmalıdır.
Herkes elbette ki farklı kültürlere ayak uydurmak isteyebilir ama ortada oldukça önemli bir gerçek vardır ki o da melez yapıların kaos çıkarmaya meyilli olduğudur. Dolayısıyla saf kültürlerin tercihi zanlımca daha önemlidir.
 

Geri
Yukarı