Türkiye'yi suçlamayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
14-17 yaş arasına tek önerim, düzgün çalışıp yurtdışına çıkma odaklı olsunlar. Herkes ülkesi iyi olsun ister, çalışmak, çabalamak ister, ama bir ev araba için ömrünün sonuna kadar çalışmak da istemez. Bunun sorumlusu siz değilsiniz, bu cefayı çekmek zorunda da değilsiniz.

Kuru vatan, millet edebiyatı da bir yere kadar.

Ekleme: Benim gibi Türkiye’de kalacağınız gerçeği kesin ise, en iyisi olmaya çabalayın, durumu kabullenin. Başka çare yok.
 
Ben ekonomi vs. çok kötü diye bahane uydurup, uğraşmayan ve başarılı olmayan insanlara yazdım bunu en önemli şey uğraşmak aslında ne yani hiçbir şey yapmayıp aylık 2500TL ile mi geçinmek istersin yoksa çok çalışık 8-10 bin TL ile mi?
 
Boş değil dediklerinizin hepsi bahane aslında biz Avrupa ülkesi değiliz bunu kabullenmedikce zaten hep onlar böyleyken onlar şöyleyken oluruz, değiliz işte bizde bu şartlar altında başarmak zorundayız.
Neyiy bahane hocam yapmayın Allah aşkına. Siz kesin Almanya'da falan yaşıyorsunuzdur, bana öyle geldi.

Kazandığımız parayla evi zor geçindirirken ne bahanesi ? Burada yazılan her şey, gerçek hayata dair şeyler. Hayal ürünü değil.
 
Hedef belirleyin ve ona göre ilerleyin kimse sizi tutamaz istediğinizi başarırsınız önemli olan inanmak.
Para olmadıktan sonra inanmanın anlamı yok. Elektronik öğrencisi X markasının geliştirme kitini almaya kalkınca ödediği gümrük vergisi veya kur farkı o hedefleri imkansız kılıyor.

Yazılım okuyan arkadaş fikir ortaya attığında bürokrasi engeline takılıyor.

Hedef demesi kolay....
 
Arkadaş sanırım şunu demek istiyor; ülkenin kötü olan şeylerini bahane edip çalışmayıp, ardından hiçbir şey yapmadan oturup ülkeyi suçlayanların bunu bırakıp kendilerini zorlamalarını ve pes etmemelerini(Ülkenin durumları her ne kadar kötü olsa bile.) demek istemiş sanırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı