Türkler İslam'ı kabul etmeseydi ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an Türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İslam dininde de kadın hakkına çok önem verilirdi. Veda hutbesinden alıntı.
“Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır"
Buna inanan kaldı mı?
EZ5HnigWsAAs3Zd.jpg
 
Türkiye şu an cennet olurdu ama maalesef bu olamadı ve şu an sırf öbür dünya da cenneti kazanmak için yaşadıkları bu dünyayı cehenneme çeviren insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalıyoruz.

İslam'da böyle bir şey yazdığını sanmıyorum. Din adı altında baş harfi fetö gibi terör örgütleri kuruldu. İslam türklerde olmasa inan bana farklı bir şey üzerinden yine böyle şeyler çıkacaktı.
 
Biz bu topraklarda ortaya çıkıp Hristiyan olsaydık evet, daha iyi olurduk. Ancak biz Asya'da ortaya çıkmış bir topluluğuz ve İslam olmasaydı batıya göç etmezdik, batıya göç etseydik bile Roma(Doğu Roma) gibi İmparatorluklarla bu kadar savaşa girmezdik, mesela İstanbul hadisleri olmasaydı İstanbul'u bu kadar kuşatmazdık gibi gibi. Liste uzar gider, kısaca tarihin yönü değişirdi Anadolu ve Avrupa için hatta belki Amerika bile.
 
Biz bu topraklarda ortaya çıkıp Hristiyan olsaydık evet, daha iyi olurduk. Ancak biz Asya'da ortaya çıkmış bir topluluğuz ve İslam olmasaydı batıya göç etmezdik, batıya göç etseydik bile roma(doğu roma) gibi imparatorluklarla bu kadar savaşa girmezdik, mesela İstanbul hadisleri olmasaydı İstanbul'u bu kadar kuşatmazdık gibi gibi. Liste uzar gider, kısaca tarihin yönü değişirdi Anadolu ve Avrupa için hatta belki Amerika bile.

Belki de hala orta doğudaydık. Hristiyan olacağımızı pek sanmıyorum türkler İslam'la tanışmasaydı göktengriye inanırdı. Neyse iyi ki Anadolu topraklarındayız.
 
Bir ateist olarak söylüyorum çok kötü olurdu. Türkler İslam'ı kabul etmeden önce yağma yapmaktan başka bir şey bilmeyen ve duş bile almayan bir topluluktu. Biraz bile medenileşip devlet kurdularsa İslam sayesindedir.

Savaş ve yağmadan başka bir şey bilmeyen mi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı