Türkler İslam'ı kabul etmeseydi ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an Türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben boyle insanlara hayret ediyorum ha. Avrupa Birliği'nin zamaninda ne yaptiklarini bilmiyorlar gibi davraniyor. İsviçre disinda, Avrupa duyanin anasini aglatti ve herkesin hakkini yedi ve onlara gipta ile bakiyorlar su an.

Mesajı yanlış yazmışım Avrupa'nın zamanında gelişmemişliğinin sebebi yobaz olması yazacaktım.
 
Dur onlar yazmadan ben yazayım bahaneleri :D

-Ayet kırpma cımbızlama bir sonraki ve önceki ayete bak (Sanki sonraki ayette "şaka la şaka diyo" :)
-Çeviri hatası (40 küsür çeviri ve anadili arapça okuyanda çeviride yazanı anlıyor?)
-tefsir lazım (tefsir yani evir çevir başka anlam çıkar)
-o döneme göre değerlendirmek lazım (o zaman neden güncelleme yok?)

Bir kerede biri çıksın da "Tanrı böyle buyurmuş demek ki doğrusu bu dövülebilir" desin be :)
Geçen sınıftan birisi Tanrı demenin günah olduğunu savunuyordu, Türkçe hocası en son "git onu öğrendiğin kişiye sor Tanrı hangi dilmiş nereden geliyormuş" :D
 
Gök tanrı inancıyla yaşayacaktık ve yine aynı olacaktı.

Gök tanrıda şeriat yok, kadınlar bakılacak mal gibi kullanılmazdı, camide fotoğraf çekinip oy toplayan imansızlar olmazdı, şükretmek diye bir şey olur muydu olmaz mıydı bilemiyorum ama olmasaydı dayıların yağ kuyruğu muhabbeti olmazdı, aksakallılar 13 yaş kızları kullanmak istemezlerdi. Ben ateistim ve şahsen İslam'ın Muhammed'in ve çevresindeki insanların tahtta kalmak, isyan riskini azaltmak gibi nedenler için yaptığını düşünüyorum. Muhammed'in son peygamber olması, onun sonradan gelecek hiçbir insanın yerini tutamayacağı düşüncesi için olabilir. Veya belki sonradan delinin biri çıkıp ben de peygamberim demesin diye. Fark ettiyseniz değer olarak Kuran'da 1. Allah 2. Muhammed. Tevekkül, şehadette de Muhammed'in ismi geçiyor. O kadar "islama yardımı dokunmuş" peygamberlere neden haksızlık yapılmış mesela. Onların da sadece peygamber olarak anılan destanlar olduğunu düşünüyorum. İslam Hristiyanlık gibi dinleride kapsamaya çalışmış, yok Isa da peygamberdi, fakat insanlar onun dediğine değil ona tapmaya başladılar falan. Adem ile Havva'yı da kapsamaya çalışmış Muhammed. Bu benim fikrim. Bence bu yüzden ülkemizde bu kadar deist var. Ne olursam olayım yine de bence İslam çok zekice yazılmış.
 
Savaş ve yağmadan başka bir şey bilmeyen mi?
Evet. Göçebe hayat süren Orta Asya Türklerinin herhangi bir şekilde yazılı bıraktığı bir şey yok. Araplar kütüphane kurarken adamlar taş yontuyordu bozkırda ve şunu söylemek istiyorum eski Türk inancıyla bir sorunum yok sadece olanları söylüyorum.
 

Erkeklerin kadınlardan fiziksel açısından güçlü olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde. Böyle bir ayetteki asıl sebep kadının erkekleri aldatabileceği veyahut arkasından kötü bir iş çevirirse eğer bunları yapıp kararından döndürmek amaçlı hafif dövülmesini söylemektedir. Yoksa kadına tekme tokat dalın gibisinden bir şey değildir.
 
Avrupa Birliği'nin en güçlü 3 üyesinden biri olan Hristiyan bir ülke olurdu. Bir de canımız din kardeşlerimiz ülkemizi işgal etmemiş olurdu muhtemelen.

Arkadaşlar cahil cahil eksi basmayın yoruma. Ben İslam'ı kabul etmese daha iyi olurdu demedim. Müslüman bir ülke olduğumu için avrupalılar tarafından bize yapılam negatif ayrımcılıktan bahsettim. Hristiyan olsaydık da Yunan'lar gibi gelen mültecileri döver geri gönderirdik dedim. At gözlüğüyle okumayın yorumu.
 
Hocam mesela Türk töresinde kadın hakları:
kural 2-kadın hakları;
Aile içinde kadın erkek eşit haklara sahiptir. Tek eşlidirler. Eş, sultan Kaan/Kaan olarak temsil edilirdi. Türk töresinde, kıyafet, mevsimsel olarak hava durumuna göre, Türk örf ve adetlerine göre giyilirdi.
20. yüzyıldan önce hangi ülkede kadın erkek eşitti?
Ama türkler kaç bin yıl öncesinden kadın erkek eşitliğini kabul etmişlerdi.
Hocam yapmayın lütfen. Kadın haklarından bahsediyorsunuz ama evin erkeği yağmaya çıktığı zaman bütün köylerdeki kadınlara tecavüz ediyordu. Ne kadınını düşünmesi ne hakları?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı