Türkler neden bu kadar küfür ediyor?

Emir İlhan

Decapat
Katılım
30 Mart 2021
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar. Türkiye'de hala çözemediğim bir şey var. O da şu ki Türklerin, özellikle 18 yaş altının sürekli küfür etmesi. Bu söylediklerimi en iyi anlatabileceğim yer Türk oyun dünyası. İnsanlar gerekli gereksiz her şeye küfür ediyorlar. Oyun örneği üzerinden gidersek Türk oyuncular kendinden küçük biri olduğu zaman, biri kötü oynadığı zaman veya herhangi bir şey dahi olmadığı zaman sürekli küfür etmeye başvuruyorlar. Ben 14 yaşındayım ve sırf bu yüzden rekabetçi oyun oynayamıyorum. Bu sadece oyunlardaki durum. Günlük hayatta da Türkler gerekse mizahta, gerekse sohbetlerinde, hatta selamlaşırken bile birbirlerine küfür ediyor. Ve gözlem ve tahminlerime göre hiçbir utanma duygusuna dahi kapılmıyorlar. Ben Türk'üm ve şahsen bu durumdan kendim adına utanıyorum. Yani biz Türklerin böyle gerekli gereksiz küfür etmesini gerektiren şey ne sizce?
 
Küfür yerine göre rahatlatıcı bir efekte sahip. Hatta bir TV programında deney yapmışlardı: Bir adam eline çekişle vurdu ve tepki göstermeden acının dinmesini bekledi. Ne kadar süre sonra normale döndüğü not edildi. Ardından bu durumun sonunda küfür etmeyi seçti. Yine not edildi. Karşılaştırıldığında acının üzerine edilen küfür, geçme süresini aşağıya çekti. Yani küfür etmeyi seviyorum ama sap ile samanı da ayırıyorum tabii.
 
İnsanlarımızın pek çoğu kendisini ifade edebilecek kadar zeki değil o yüzden karşısındakini ya küfür ederek ya da bağırarak alt etmeye çalışıyor.
 
Türkiyede yaşıyoruz insanlar burada bir sürü sıkıntı içerisindeler. Ve bu sıkıntıları oyunlar üzerlerinden atmaya çalışsalarda atamıyorlar ve oyunda en ufak bir şey olduğunda karşısında ki kişiye tüm öfkelerini kusuyorlar. Bir nevi gerçek hayatta yaşadığı bin bir türlü stresi sıkıntıyı öfke yoluyla oyunda ki insanlar üzerinden atmaya çalışıyorlar. Tabi ki bu onların yaptığını haklı çıkarmaz ama sorunuzun cevabı bence bu. İnsanız sonuçta sinirimizi bir yerlerden çıkartmamız gerekiyor. Tabi ki herkesin bu sebepten yaptığını düşünmüyorum. Bu birazda eğitim seviyesiyle ilgili. Ülkemizdeki eğitim sistemi belli. Eğitilmemiş eğitimsiz çocuklar tabi ki eğitimsiz bir bireyin yapacağı hareketleri sergiler.
 
Gün içerisinde küfür edilebilir. Bu normal. Türkler ediyor, Almanlar etmiyor diye bir şey yok, herkes küfür edebilir. Ancak benim rahatsız olduğum bir konu var, o da her kelimenin sonuna a** getirilmesi.

- Şuraya gidelim mi?

- Yok a**

Aşırı sinir oluyorum, noktalama işareti gibi küfür kullanınca eline ne geçiyor yani? Bu tamamen o şahsın kelime haznesinin gelişmediğini, bir aptal olduğunu gösteriyor. Benim rahatsız olduğum konu bu. Bunu da kendilerini geliştirmemelerine bağlıyorum.
 
Büyüklerden kaynaklı bir sıkıntı. Çocuğa terbiye veremiyorlar çocukta etrafta duyunca ister istemez alışkanlık haline getiriyor. Artı olarak en tuhaf gördüğüm konu bu yayıncılardada var birbirlerinin annesine küfür edip gülüyorlar. Sanki çok komik bir şeymiş gibi. Bunun dışında küfür edince kendini havalı sananlar var. Aynı sigara içip kendini cool sananlar gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı