Türk'ler Neden Oyun Yapmıyor? Piyasadaki Oyunlar Neden Türkçe Değil?

Max_Payne

Kilopat
Katılım
24 Aralık 2013
Mesajlar
570
Makaleler
4
Yer
Gürcistan - Rusya sınırı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi Türk'ler neden oyun yapmıyor?
Dünya üzerinde sunulan birçok oyun var ama hiçbirinde Türkçe dil desteği yok. Oyun yapan firmalar ürettikleri oyunlarda Rusça'dan Çinceye kadar birçok dil desteği barındırıyor. Neden Türkçe dil desteği yok?
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır
 
Crysis'in yapımında Türkler vardı. Oyun da Türkçe.
Türkler oyun yapamaz. Çünkü önce caiz mi değil mi, günah mı haram mı, uygun mu değil mi, kapalı mı açık mı vs. diye uzuun uzuuun düşünmesi gerekir.
 
Türkiye'deki çoğu insan oyunları yasal olmayan yollarla oynuyor. Orijinal alan oyuncu kitlesi az. Yapımcı firma da oyun ülkede fazla tutmadığı için türkçe dil desteği getirmiyor.
 
1- Teknoloji yetersiz. ( Benim düşüncem)
2- Korsan alırsanız böyle olur.Her firma parayı düşünür bir yerde. Adam satmıyacağı yere neden dublaj, altyazı gibi şeyler yapsın. Oyunun yapım aşaması uzuyor.
 
Ne yapalım şansımıza küseceğiz. Zaten oyunçeviri.com işini fazlasıyla yapıyor. Türkler "Pusu:Uyanış" diye bi oyun piyasaya sürmüştü 2005 yılında keşke devamını getirselerdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı