Türkler neden oyun yapmıyor?

Bunun önünde bir çok sebep var. Bütçe yetersizliği, oyunu hemen çıkarma isteği, buglar vs. Ve bir türk oyunu piyasaya çıktığı zaman onu o kadar yüceltiyoruz ki bu da kendi topuğumuza sıkmak oluyor. Bir de diğer ülkelere kıyasla programlama konusunda daha gerideyiz.
 
Bir düşündüm de artık oyun yapmamızın zamanı gelmedimi yani şimdi bana demeyin Crysis mound Blade falan Türk oyunu kaçı Türkiye'de geliştiriliyor. Yani bir de gördüğüm kadarıyla çoğu kişi meraklı oyun yapma işine hadi ekonomik sorunlar diyelim böyle gönüllü toplansak ilk adım için 3D model kodcusu optimazsyon falan parasız çalışsa 2-3 yıl sonra geliri paylaşsa falan ya da böyle bir şirket çıksa yardım toplansa kişi başı 20 TL falan bilmiyorum bence kingdom come delivarence gibi bir oyun yapılabilir tarihi içinde herşekilde hissetiren yani sadece milli şekilde olmaz 3-4 eski krallıklardan osmanlı çevresinde gelişen bir oyun sizce nasıl olurdu?

Hocam bir sürü temel neden var ama en temeli ekonomi bence iyi oyun yapacak iyi bir bilgisayar yazılım ekibi modelleme ekibi bunlar çok pahalı şeyler bunlar olmadan da büyük oyun yapmak olanaksız zaten küçük kendi çapımızda çıkan oyunlar var ama çok tutulmuyor sadece ülke içinden destek oluyor.
 
Türkler bir araya gelmek yerine yeteneklerini başka yerlere veriyorlar ki bunu yapmakta haklılar. Yoksa God of War, Batman Arkham oyunlarında falan Türk çalışanlar var. Hatta direkt Far Cry 6'nın kadın ana karakterini Türk asıllı biri canlandırıyor. Yani Türkler oyun yapıyor fakat genellikle büyük ve batıya bağlı şirketlerde çalışarak bunu yapıyor. Şahsen oyun yapımcısı olmak isteyen biri olarak Türkiye'de kendi kendine bir şeyler yapmak yerine kendimi geliştirip yabancı şirketlerde çalışmayı tercih ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı