Türkler sonradan mı Müslüman olmuşlardır?

Dünya üzerindeki islamı kabul eden bütün milletler sonradan müslüman oldu arkadaşlar . Direk müslüman olan bir millet yok .
 
Herkes Talas Savaşı'nı anlatmış ama kimse de döneklik yapıp taraf değiştirdiğimizi yazmamış. Tarih objektif şekilde incelenir. Karluklar savaşın başında Tang Hanedanlığı ile işbirliği içerisindeydi. Hatta Karluk kuvvetleri Tang kuvvetlerinden bile daha fazlaydı. Savaşın daha başlarında Karluklar, Tang tarafının ağır kayıplar verdiğini ve Arapların çok kalabalık olduğunu gördükten sonra Abbasi tarafına geçip müttefiklerini öldürmeye başladılar.
 
Herkes talas savaşı'nı anlatmış ama kimse de döneklik yapıp taraf değiştirdiğimizi yazmamış. Tarih objektif şekilde incelenir. Karluklar savaşın başında tang hanedanlığı ile iş birliği içerisindeydi. Hatta karluk kuvvetleri tang kuvvetlerinden bile daha fazlaydı. Savaşın daha başlarında karluklar, tang tarafının ağır kayıplar verdiğini ve Arap'ların çok kalabalık olduğunu gördükten sonra abbasi tarafına geçip müttefiklerini öldürmeye başladılar.

İtalya da bunu yapmıştır. Simdi biz italyanlara modern kendimize mağara dönemi insanları diyoruz.
 
Yarım bir gün Hristiyan bir ülke bizi kuşatsa bizi silah zoruyla Hristiyan yapacak herhalde.
Bizi Hristiyan yapmak için uğraşırlar mı bilmem ama Avrupa'yı Hristiyan yapmak için uğraşmışlıkları var. Hristiyanlık ortaya ilk çıktığında Hristiyanlara en ağır işkenceleri yapan Roma İmparatorluğu Hristiyanlığı daha sonra resmi din kabul edince aynı işkenceleri Avrupa'nın pagan toplumlarına yapmıştır.
 
İtalya da bunu yapmıştır. Simdi biz italyanlara modern kendimize mağara dönemi insanları diyoruz.
Şimdi benim dediğimle sizin dediğinizin ne alakası var? Ben Talas Savaşı hakkında bilinen bilgilerin yanlış olduğunu anlatmışım. Siz İtalya gelişmiş, ama biz gelişmemişiz diyorsunuz. Döneklik gelişim için bir kriter mi yani size göre?
 
Şimdi benim dediğimle sizin dediğinizin ne alakası var? Ben talas savaşı hakkında bilinen bilgilerin yanlış olduğunu anlatmışım. Siz İtalya gelişmiş, ama biz gelişmemişiz diyorsunuz. Döneklik gelişim için bir kriter mi yani size göre?

İtalya'nın yaptığını biz de yapmışız anladığım kadarıyla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı