Türklerin orijinal oyun düşmanlığı

Arkadaşım Online harici para vermem diyor. Bu saçma düşünceyi anlamıyorum. Geçen gün gears 5 aldım 15 TL'ye. Hem Online hem Single. Fakat al dediğimde; "gerek yok, torrent var" dedi. Acı gerçekler. Fakat Türkçe dil olayını tamamen torrent kullanımına bağlamıyorum.
 
Farkında değiliz ama hepimiz Türküz, yapmadığımızı söylediğimiz şeyleri bile yapabiliyoruz. Lütfen bu konuları açmayı bırakın ve işinize bakın. Bir milyon defa tartışılmış konudan ne zevk alıyorsunuz bilmiyorum ama emin olduğum tek şey bu konuların, dayanaksız saçmalama konularının sıkması.
 
Orijinal oyun alacak durumu olmadığını iddia edenlere bir şey demiyorum, kendi vicdani tercihleri ama imkanı olan veya imkan yaratabilecek gücü olanların "Ya abi oyuna para mı verilir!" demesi beni ayar ediyor. Neyse efendim, hayatta her tutumun bir karşılığı vardır. Bizim herhangi bir bela içeren ithamda bulunmamıza gerek yok.
 
Biz türkler neden orijinal oyun alana ya da almaya bi' gıcıklığımız var yani "oyuna para verenin aklı yoktur" düşücesi ile düşünüyoruz?

Herkesin bir oyuna 300-400TL para vermeye bütçesi yoktur belki. Ailesi oyun almasına izin vermiyordur benim gibi. Ama parası olup oyun alabilme imkanı olupta almayanın yazık kafasına.
 
Kimsenin düşmanlığı yok hem oyunların pahalı olması hem de birçok gencin para kazanma konusunda ki zorlukları bilmesi hasebiyle oyun gibi nesne olmayan bir şeye para vermek insanlara koyuyor. Bu kadar basit.
Oyunlar da zorluklarla yapılır ve oyunu yapmada görev alan birçok insan da evine ekmek götürür, biraz daha etik düşünce yapısıyla ilerlersek bence koymamalı. Tabii ki bunu söylerken ben de demiyorum ki yüzlerce TL var cebimde oyuna saçacak. Geçtiğimiz günlerde olduğu gibi sevdiğim oyunları istek listeme alıp indirimlerini bekliyorum. 50-60 TL gibi paralar bence oyun için çok değil. Keyfi bir şey olması da cabası. Bence insanın her zevkine ayırmaya para bulabildiği gibi eğer oyun oynamak hayatında yer ediyorsa buna da para ayırmaya alışmalı.
Ekonomik durumumuz iyi olsa asla böyle bir sorun ortaya çıkmazdı.
Oyun alacak durumu olmamak ayrı bir durum, arkadaş direkt olmasına rağmen "Para veren de aptaldır." diyenleri eleştiriyor anladığım kadarıyla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı