Türklerin orijinal oyun düşmanlığı

Orijinal oyun alacak durumu olmadığını iddia edenlere bir şey demiyorum, kendi vicdani tercihleri ama imkanı olan veya imkan yaratabilecek gücü olanların "Ya abi oyuna para mı verilir!" demesi beni ayar ediyor. Neyse efendim, hayatta her tutumun bir karşılığı vardır. Bizim herhangi bir bela içeren ithamda bulunmamıza gerek yok.
Bende parası olmayanlara bir şey demiyorum yanlış anladın herhalde.
 
@The Butcher of Blaviken zaten ben korsana destek vermiyorum ya da oyuna para vermek ahmaklıktır demiyorum. Kimse bunu demiyor.
Sorun burada parayı kazananmanın zor olması ve fiyatların yüksek olması. O yüzden birçoğumuz korsana yöneliyoruz olay bu.
Hak veriyorum tabii ki size de, kimsenin sütten çıkma ak kaşık olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Ben de çok uzun zamandır sahip değilim tamamıyla orijinal alışkanlığına ama bu farkındalığa ulaştığımdan beri imkanlarım doğrultusunda verilen emeğin karşılığını ödemeye çalışıyorum.
Çok pahalı olduğu düşünülen ürünleri korsan kullanıp kullanmamak vicdani bir meseledir bence, kişinin kendisinden başka kimse karışıp yorum getirmemeli. Herkes istediğini yapacak sonucunda.
Bende parası olmayanlara bir şey demiyorum yanlış anladın herhalde.
Yok hocam, anladım tabii ki. Ben de diyorum parası olmayanın kendi tercihidir korsan kullanmak. Ama parası olup da vermeyen, verene de affedersiniz salak gözüyle bakana karşı sinirlenmemek mümkün değil.
 
Öyle bir düşüncem yok ama devir ekonomi devri. Şu anda yüklü oyunlara bakıyorum sanırım hepsini toplasam son aldığım Philips 242E1GAJ monitörün fiyatı ediyor. Oyun yapımcıları da kusura bakmasın benim için fiziksel ihtiyaçlar dijital kopyalardan önce geliyor. Tabii oyunu çok sevdiysem (örn: Witcher 3) indirime girince yapımcılara destek için satın alıyorum. Büyük ihtimalle Cyberpunk 2077'de de aynı yolu izleyeceğim.
 
Param oldukça alıyorum. Fifa 20 yi mesela gecen sene alamadim. bu sene 35tlye aldim oynuyorum. Tekken 7 aldim pazar günü. Online oynanmiyorsa para vermem düşüncesi bende de var ama single oynadığımdan dolayi yani.Korsan oyun cracklerinde Bitcoin minning var.Ekran kartlarinin anasını ağlatıyor. Kimse farkında değil. Kimse de babasının hayrina crack yapmaz zaten. Yapiyor ki kazaniyor. Hatta Crack taramada cikmayan bitcoin minning, exe parcaladigimda tarattigimda bitcoin minning virüs cikmisti. Asla ve asla torrent yani crackli oyun oynamayin indirmeyin. İlla indircem oynuyacam diyorsaniz da internet ethernet fisini çekin
 
Nedense dilimizde oyun oynamaya bile fırsat tanımadan cebimizi boşaltmaya çalışan firmaları da ben sevmiyorum. Yıl 2020 olmuş, hala dilimiz oyunlarda yaygın değil. RDR2 oynuyorum, orta seviye ingilizcemle boğuşmaktan oyuna konsantre olamıyorum. Ana dilimde kesinlikle daha rahat oynardım. Sonuçta oyunlar bir hobi benim için. Football Manager, The Witcher 3 gibi dilimize önem gösteren oyunları satın alıyorum. Ne kadar mantıklı hareket ediyorum bilmiyorum ancak hikaye tabanlı oyunlar oynarken ingilizce altyazı görmekten artık nefret ediyorum. No turkish language, no money baby.
 
Crack li oyun kurmak, bilişimden hiç bir şey anlamayan birine, kendini uzmanmış yada hekırmış gibi his ettiriyor.
İlk defa OBB'li android oyun kurarsın:
1606853631386.png
 
İndirim takip edilince ucuza alınabiliyor. (Bazı oyunlar hariç) örneğin ben AC: Odyssey'i 20 TL'ye aldım Epic Games'ten. Durumu olmayanlara lafım yok. Eskiden ben de crack oyun indirirdim hep. Bir kere orijinal aldım bir daha crack oynayamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı