Türkmenlerdeki Avrupa DNA'sı

Güney İsveç ve tüm Danimarkayı ele geçirdiler fakat 2 yıl sonra kaybettiler.
Öyle olabilir, ancak 2 yıl asimile olmak için yeterli değil. 30 yıl gibi bir süre hükmetseler, Britanya Adası'na, Normandy bölgesine yerleşen vikinglerden belki bir bağlantı kurabilirdik. Öyle olsa bile tüm Avrupa'ya nasıl yayılabilirler ki?
 
Cengizhan bildiğiniz gibi Avrupa'yı elden geçirdi ve türkmenlerle kan bağı olma ihtimali var.
 
Güney İsveç ve tüm Danimarkayı ele geçirdiler fakat 2 yıl sonra kaybettiler.
Güney İsveç ve Danimarka batı DNA'sına (R1B) sahip değil.
R1b

R1b Batı Avrupa’da en yüksek orana sahip olan haplogruptur. R1b’nin doğum yeri Orta Asya mı, Anadolu mu, Kafkasya mı tam olarak tespit edilmiş değil.(Tanımım yanlış olabilir) Bulunan en eski formlar Kafkasya ve yakın doğudadır. Büyük olasılıkla Orta Doğu’nun kuzeyinde doğmuş, neolitik çağda Kuzey Anadolu ve Kafkasya’ya hareket etmiştir. İrlanda ve Bask bölgesinin %80’den fazlasını R1b oluşturur.

Ayrıca Başkortistan (Başkırya) ve Ural bölgesinde %50, Türkmenistan’da %35 gibi önemli oranlarda bulunur. Zaman içinde Doğu Avrupa’da kalan R1b iyice azalmış olsa da Orta Asyalı Türk halklarında hala önemli bir yer tutmaktadır. R1b, Kuzey Batı Çin Uygurlarında %20, Nepal Newa halkında %11, Afgan Hazara halkında %35 oranında bulunmaktadır. En eski R1b formları Hindistan ve Avrupa’da görülmektedir.
7ydnagoc48.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı