Furkankuslu
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci (makine mühendisliği)
Arkadaşlar bugün TürkNet başvuru sürecimi kafasında TürkNet hakkında soru işareti olanlar için sizlerle paylaşıyorum. 17.09.2020 günü akşam 21:00 gibi TürkNet Online işlemlerden başvuru yaptım. 18.09.2020 günü bana gönderilen sözleşmeyi ve kimlik fotokopimi MNG Kargo ile ücretsiz bir şekilde gönderdim, ayrıca kimliğimin ön ve arka yüzünü sisteme de yükledim garanti olsun diye. 19.09.2020 günü ellerine ulaştı ve belgeleri kontrol etme sürecine geçtiler, aynı günün öğle saatlerinde Online işlem merkezinde aktivasyon sürecine başladık ve sizi sesli onay için arayacağız yazıyordu. İki saat sonra arandım ve onay verdim. Araya pazar günü girdi pazartesi günü gelen giden olmadı bugün ise Türk Telekom'dan geldiler ve fiber optik kablonun jack bağlantısını yapıp modem bağlantısı yapıldı; ve "24 ile 48 saat içerisinde size gelen kullanıcı adı ve şifreniz ile internete girebilirsiniz." Dendi. Ekip gittikten 1.5 saat sonra mesaj geldi, modem ayarlarından kullanıcı adını ve şifreyi girdim ve internetim geldi. Ben özgür iletişim fiber 100 paketine başvurdum. Kurulum sürecinde kafama şunlar takılmıştı Online işlemlerde sözleşmeyi sizden kurulum ekibi alacak yazıyordu ama daha sonra Online işlem merkezinde belirtiğimiz adrese gönderiniz diye düzeldi ve ben bunun üzerine sözleşmeyi kendim gönderdim ikincisi ise Türk Telekom ekipleri modemi getirdikten sonra modem kurulumu için sizden randevu alacağız yazıyordu ancak kullanıcı adı ve şifre geldi modem kurulumunu kendim yaptım randevu verilmedi. Benim bir şansım şu oldu galiba yeni bir apartmana taşındım apartman yapılalı bir sene oldu. Bundan önce apartmana bir kişi Türk Telekom fiber bağlatmış gelen ekip sadece o daireye kadar apartmanın girişindeki kutudan kablo çekmiş daha sonra ise binadakilerden izin alarak tüm dairelere fiber kabloyu çekmişler, gelen ekiplere kolaylık olur denmiş. Bundan dolayı bağlanma sürecim hızlı olmuş olabilir. Hız değerlerim ise şöyle:
Bir de genelde forumlarda modemi kendiniz almanız gerekiyor diye okumuştum ancak benim paketimde ücretsiz modem verdiler ve kiralama ücreti almıyorlar bağlatacak arkadaşlar paket içeriğine iyi baksınlar gereksiz yere modeme para vermemiş olursunuz. Gönderilen modem bence gayet iyi.
Bir de genelde forumlarda modemi kendiniz almanız gerekiyor diye okumuştum ancak benim paketimde ücretsiz modem verdiler ve kiralama ücreti almıyorlar bağlatacak arkadaşlar paket içeriğine iyi baksınlar gereksiz yere modeme para vermemiş olursunuz. Gönderilen modem bence gayet iyi.
Son düzenleyen: Moderatör: