TürkNet Fiber OBK için nereye başvuru yapılmalı?

Makaleler
17
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, 1.5 ay o kadar tartıştık ettik ve sonunda fiberimiz aktif oldu. Nisan ayına kadar 35 Mbps paket almayı düşünüyorum. Ancak şimdi eve kablolama işlemleri için müdürlüğe gidip başvuru mu yapmam gerek? Daireme kadar OBK çekilmesi için. @TeknoFix29 @Ulunay @Patrixcs @rootz

sonunda.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Size Türknet fiber gelmişti sanırsam hâla aktif olmadı mı?
Gelmedi hocam. Üst sokaklarda halâ çalışması devam ediyor. İşte mart-nisan gibi biter herhalde. Öyle tahmin ediyorum. En azından o tarihlere kadar idare etmek için şöyle 35’lik bir pakete geçiyim diyorum ama kablo çekilmedi eve. Ne diyorsunuz? Ne yapmam gerek çekilmesi için? Müdürlüğe mi gitsem?

Gelmedi hocam. Üst sokaklarda halâ çalışması devam ediyor. İşte mart-nisan gibi biter herhalde. Öyle tahmin ediyorum. En azından o tarihlere kadar idare etmek için şöyle 35’lik bir pakete geçiyim diyorum ama kablo çekilmedi eve. Ne diyorsunuz? Ne yapmam gerek çekilmesi için? Müdürlüğe mi gitsem?
Başvuru yaptınız mı?

Evet arkadaşlar, 1.5 ay o kadar tartıştık ettik ve sonunda fiberimiz aktif oldu. Nisan ayına kadar 35 Mbps paket almayı düşünüyorum. Ancak şimdi eve kablolama işlemleri için müdürlüğe gidip başvuru mu yapmam gerek? Daireme kadar OBK çekilmesi için. @TeknoFix29 @Ulunay @Patrixcs @rootz

Eki Görüntüle 766478
Hocam obk kabloyu TT sanırsam belirli bir ücretle veriyor. Ya da TT abonesi olursan ücretsiz kurulum adı altında bedavaya çekiyorlar. Müdürlüğe gidip durumu anlat gelip çekerler. TT daire içi kablolamaya karışmıyor altyapıyı getiriyor çekip gidiyor.

@MoonDrag daire içi obk kabloları sanırım müdürlükten isteyeceksiniz. Müdürlükten alınmıyorsa bile ordakiler sizi kabloları nerden alacağınızı yönlendirecektir. Kabloları vermeden önce bina ruhsatı falan istiyorlar. Ruhsat bu yıl içinde alınmışsa kablolara para kesiyorlar. 2019 veya daha eski bir binaysa ruhsatı da 2020 yılından eski gözüküyorsa obk kablo parası almıyorlar. Ücretsiz veriyorlar. Yeni çıkan yasayla TT bina içinden sorumlu değil. O yüzden bina içi kablolama daire sakinlerine aittir diyor. Kabloları temin ettikten sonra apartman olarak elektrikçiyle anlaşıp dairelere obk kabloyu çektireceksiniz. Sonra da abonelik aldığınızda ilgili ekip çektirdiğiniz boşta duran kabloyu hem binadaki kutuya bağlayacak hem de dairenizdeki kabloyu modeme bağlayacak. İnternete kavuşmuş olacaksınız.

@MoonDrag daire içi obk kabloları sanırım müdürlükten isteyeceksiniz. Müdürlükten alınmıyorsa bile oradakiler sizi kabloları nereden alacağınızı yönlendirecektir. Kabloları vermeden önce bina ruhsatı falan istiyorlar. Ruhsat bu yıl içinde alınmışsa kablolara para kesiyorlar. 2019 veya daha eski bir binaysa ruhsatı da 2020 yılından eski gözüküyorsa obk kablo parası almıyorlar. Ücretsiz veriyorlar. Yeni çıkan yasayla TT bina içinden sorumlu değil. O yüzden bina içi kablolama daire sakinlerine aittir diyor. Kabloları temin ettikten sonra apartman olarak elektrikçiyle anlaşıp dairelere obk kabloyu çektireceksiniz. Sonra da abonelik aldığınızda ilgili ekip çektirdiğiniz boşta duran kabloyu hem binadaki kutuya bağlayacak hem de dairenizdeki kabloyu modeme bağlayacak. İnternete kavuşmuş olacaksınız.

Hocam, ben bir risk aldım. Zaten TurkNet’e geçme düşüncesinde olduğum için 300 liralık cayma bedelini kabul ederek geçiş işlemleri için onay verdim. Umuyorum ki TurkNet ekipler TT ekiplerine bildirip kablolamayı yaptırır. TurkNet ilk ay ücret almayacak, 120 lirasını da karşılayacağı için epey ucuza geldi cayma bedeli. Ne diyorsunuz sizce işlemler nasıl olur?
CB88C582-3324-477D-872E-8ECC4DCD0056.jpeg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı