Türknet Firması Nasıldır ?

MrLupin

Kilopat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Turknet'e geçmeyi düşünüyorum. Ama memnun olmayanlar çok. Geçsem mi geçmesem mi karar veremedim. Kullananlar artılarını, eksiklerini söyleyebilirler mi? Bir de oyun oynayanlar oyunlarda ping problemleri felan yaşıyor musunuz?

Ben 67 TL ödüyorum. TTNET ile Türknet arasında kalmıştım. Hattım 16 MBİT desteklediği için ve fiyat farkı da çok az olduğu için TTNET tercih ettim. Sorun olmuyor ama sorun olduğu zamanda da canlı bir kişi ile direk görüşebiliyorum.
Oyunlarda kesinlikle ping problemi yaşamıyorum. CSGO oyununda ping değerin 50-80 arası değişiyor bölgeye göre.

Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve ne bir hız düşmesi ne de bir ping artışı söz konusu oldu. Size şöyle söyliyeyim Tüknet, Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Bu yüzden TT ne kadar iyiyse Türknet ondan biraz daha iyi çünkü kota yok :) Bu arada bu kodu kullanırsanız 1 ay bedava ayrıca cayma bedelinin 120₺’ye kadarını da onlar karşılıyor. Mesela benim üçüncü ay bedavaya geldi ve şu an 49₺ ödüyorum.

Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve ne bir hız düşmesi ne de bir ping artışı söz konusu oldu. Size şöyle söyliyeyim Tüknet, Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Bu yüzden TT ne kadar iyiyse Türknet ondan biraz daha iyi çünkü kota yok :) Bu arada bu kodu kullanırsanız 1 ay bedava ve cayma bedelinin 120₺’ye kadarını da onlar karşılıyor. Mesela benim üçüncü ay bedavaya geldi ve şu an 49₺ ödüyorum.
Şu an evde internet bağlı değil zaten. Oyunlarda nasıl peki?

Merhaba. Turknet'e geçmeyi düşünüyorum. Ama memnun olmayanlar çok. Geçsem mi geçmesem mi karar veremedim. Kullananlar artılarını, eksiklerini söyleyebilirler mi? Bir de oyun oynayanlar oyunlarda ping problemleri felan yaşıyor musunuz?
Öncelikle 2 senedir türknet kullanıyorum hiç bir sorunum yok. Ayrıca ping v.b durumlar ise tamamen altyapınıza bağlı olarak değişmektedir. Yani a b c firması veya x bir firma hangi firmadan internet alırsanız alın aynı sonuçları alacaksınız. İSS değiştirmek altyapınızı değiştirmediğinden mevcut kullandığınız firmada ne alıyorsanız aynısını türknet üzerinden alacaksınız.

TTNET kullanıyordum. 16 MBİT internet veriyorlardı bana maksimum destekleyen oymuş. Sürekli kesiliyordu üstelik Türk Telekom Merkezi evimin dibimde olmasına rağmen. Turknet'e geçtim ve aylık 85 lira veriyorum şu anda ama 90 MBİT internetim var ve daha kesildiğine denk gelmedim. Turkneti öneririm.

TTNET kullanıyordum. 16 MBİT internet veriyorlardı bana maksimum destekleyen oymuş. Sürekli kesiliyordu üstelik Türk Telekom Merkezi evimin dibimde olmasına rağmen. Turknet'e geçtim ve aylık 85 lira veriyorum şu anda ama 90 MBİT internetim var ve daha kesildiğine denk gelmedim. Turkneti öneririm.
Ayrıca arkadaşın dediği gibi bazı altyapılar vdsl desteklediği halde adsl hızlarına mahkum bırakılıyor. Eğer sizde santral binasına 500 metre içerisindeyseniz vdsl talep edebilirsiniz. Şöylede bir senaryo mevcuttur. Fiber kablo pahalı olduğu için çoğu yerde ana caddeler üzerindeki dslam gibi kabinlere fiber çekilmiştir. Evlere o kabinden sonra bakır olarak gitmektedir maliyeti düşürmek amaçlı ve fiber alışımlı vdsl kullanılabilir hale gelmiştir. Yani bu şu demek oluyor illaki santral binasına yakın olmanız gerekmiyor vdsl alabilmek için bu anlattığım senaryo mevcutsa bulunduğunuz bölgede sizde vdsl alabilirsiniz.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi bazı altyapılar vdsl desteklediği halde adsl hızlarına mahkum bırakılıyor. Eğer sizde santral binasına 500 metre içerisindeyseniz vdsl talep edebilirsiniz. Şöylede bir senaryo mevcuttur. Fiber kablo pahalı olduğu için çoğu yerde ana caddeler üzerindeki dslam gibi kabinlere fiber çekilmiştir. Evlere o kabinden sonra bakır olarak gitmektedir maliyeti düşürmek amaçlı ve fiber alışımlı vdsl kullanılabilir hale gelmiştir. Yani bu şu demek oluyor illaki santral binasına yakın olmanız gerekmiyor vdsl alabilmek için bu anlattığım senaryo mevcutsa bulunduğunuz bölgede sizde vdsl alabilirsiniz.
Zaten VDSL2 alabiliyorum. Saha dolabına 35 metre uzaktayım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı