TürkNet hız yükselince kopuyor

Maestro869

Decapat
Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
51
Merhaba, apartmandaki kablo tesisatı eskidiği için merdivenlerden daireme kadar CAT6 kablo ile hat çektim ve TürkNet abonesi oldum, yeni modem aldım yani her şey sıfırdan yapıldı. Teorik olarak bir sorun olmaması gerekirken internette kopmalar yaşıyorum. TürkNet'e bildirince mevzuyu Türk Telekom ekiplerine bildirıyorlar, hızımı düşürüp, sorunu çözdük deyip konuyu kapatıyorlar, sonra ben hızı yükseltmeleri için mesaj atıyorum, kopmalar tekrar yaşanıyor vs. Hat değerlerinden pek anlamıyorum. Yorum yapabilir misiniz? Bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

(Kablo yeni, ezik kopuk yok.)
(Modem yeni, arıza vs. yok.)

42A9BA97-E191-4FC9-84D0-06FAEF40776D.png
 
TürkNet'in sitesinden yaptığım altyapı sorgulamasında sabit fiyata 35Mbps 10TL farkla 50Mbps hız gösteriyor ilk abone olduğumda 32-33MBPS alıyordum sorunsuz kullanıyordum sonradan hızı 26-27MBPS'ye çektiler ve kopmalar yaşamaya başladım alt komşumda TürkNet kullanıyor 10TL farkla 50Mbps hızlı paketide denedi hiçbir soeun yaşamadı yaşamıyor benim CAT6 kablomdan modeme gelen jak’a 2tel giriyor kalanlar boş duruyor bu sorun oluşturur mu?
 
Tekrardan dediklerinizi araştırıyorum, hatalı ve eksik bilgi ben de ise yazıma güncelleme yapacağım.

@Patrixcs VDSL Hat Değerleri - Technopat Sosyal
@Recep Baltaş hocamızın dediklerine bakın, çok net konuşmuş. Beni yanlış anlamayın da cahil cesaretliliğiniz araştırdığım ve tecrübe ettiğim bir konuyu sorgulattırdınız.

Tamamda sık sık kopar yazmamış. Dslam cihazları altyapın 20 destekleyip 35 alıyorsan mesela SNR değerini 8 yapıyor. Bak ben SNR değerimi 8'de kullanıyorum ne sık sık bir kopma var ne bir şey var. Geceleri yoğun saatlerde 6.5'a kadar düşüyor. Kopma falanda olmuyor.
 

Geri
Yukarı