TürkNet şeffalık raporundaki hız doğru mu?

Patrixcs

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
8.682
Makaleler
5
Çözümler
11
Yer
Marsilya
Şeffalık raporuna bakmak istedim. Ortalama hıza bakarken o upload ne dedim bir anda Türk Telekom altyapısında bu kadar upload almak imkansız dedim. Tabii YAPA değil ise imkansız dedim. Ben mi yanlış görüyorum? Bir de siz de bakar mısınız?

2020.10.28-23.08.png


Bu site ise TürkNet şeffalık raporu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru, verileri Ookla'dan aldığını söylüyor zaten. Yüksek ihtimal yapa+VAE+gigafiber yani hepsini kapsıyordur.

Hepsini bir anda ortalama olarak gösteriyor olabilirde. Bir ara o upload hızları 4-6 arasıydı baktığımda birkaç ay önce bir anda 40 Mbps upload çıkması normal mi?
 
Nasıl 40 Mbps upload oluyor? Bence yanlışlık var. Ben 8 Mbps upload hızı alıyorum ve çoğu kişi benim gibi upload hızları alıyor.
 
Ağırlıkla yapa müşterilerinin upload hızlarını baz almışlar sanırım. Çünkü şu an TT tarafından uygulanan bir upload sınırı var. O da 8Mbps. 200 Mbps bir paketin dahi olsa 6-7 upload anca alıyorsun sınırdan dolayı.
 
Hepsini bir anda ortalama olarak gösteriyor olabilirde. Bir ara o upload hızları 4-6 arasıydı baktığımda birkaç ay önce bir anda 40 Mbps upload çıkması normal mi?
Bu garibime gitti işte, bu konu hakkında bi fikrim yok. Ben 2-3 aydır sık sık takip ediyorum genelde sitede verilen download/upload hızlarına benzer veriler görmüştüm.
 
Bu garibime gitti işte, bu konu hakkında bir fikrim yok. Ben 2-3 aydır sık sık takip ediyorum genelde sitede verilen download/upload hızlarına benzer veriler görmüştüm.

Çok yakın bir zamanda hatırlıyorum. Download ortalama 30 lardaydı sanırsam upload hızı 6'larda idi. Benim de garibime gitti. Bizler aşarı şanssız yapada değiliz :(.
 
Maalesef veriler doğru. YAPA'da olup(ilk 300-400 metreye kadar) ve TurkNet fiber kullanan arkadaşların sürekli hız testi yapma fetişi var.

Bundan ötürü değerler yüksek çıkıyor.

YAPA ve kendi fiberi olmasa gene yüksek çıkacaktır çünkü VAE kapsamında daha ucuz hizmet veriyor.
 
Maalesef veriler doğru. Yapa'da olup(ilk 300-400 metreye kadar) ve TürkNet fiber kullanan arkadaşların sürekli hız testi yapma fetişi var.

Bundan ötürü değerler yüksek çıkıyor.

Yapa ve kendi fiberi olmasa gene yüksek çıkacaktır çünkü VAE kapsamında daha ucuz hizmet veriyor.

Bizlerin yüzü gülürmü be :D. Bende de olsa yapa veya fiberi bende her Allah'ın günü yaparım.
 

Geri
Yukarı