TürkNet VDSL hizmetinde port sıkıntısı

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
5-6 yıl (belki daha fazla) Superonline'dan hiç sorun yaşamadan ADSL hizmeti aldık. Bu süre zarfında da aynı mahallede aşağı yukarı 200 metre kadar farklı bir binaya taşındık ve hiçbir şekilde sorun yaşamadık.
Sözleşmenin bitmesi ile 1, 5 ay önce TürkNet'e geçtik. Geçiş süreci son derece sıkıntısız ve hızlı oldu. Şu an ADSL üzerinden gayet düzgün hizmet alıyoruz.
Fakat buradaki sıkıntı bizim VDSL hizmeti alacağız diğerek geçiş yapmamız. Başvuru sürecinde 75-100 MB arası hız alınır dendi ve geçiş yaptık. Ama internetiniz ADSL olarak aktif oldu. Her hafta düzenli olarak destek kaydı açıyorum ve söylenen tek bir cevap var.

"... Boş port yok, belirli aralıklarla tekrardan yazın kontrol edelim. ..."
Çok fazla detaylandırmaya gerek yok. Bu durumda ne yapabilirim?

Şimdiki hat değerlerim...

1585747895725.png

1585747895725.png

Son düzenleme:
Merhaba,
5-6 yıl (belki daha fazla) Superonline'dan hiç sorun yaşamadan ADSL hizmeti aldık. Bu süre zarfında da aynı mahallede aşağı yukarı 200 metre kadar farklı bir binaya taşındık ve hiçbir şekilde sorun yaşamadık.
Sözleşmenin bitmesi ile 1, 5 ay önce TürkNet'e geçtik. Geçiş süreci son derece sıkıntısız ve hızlı oldu. Şu an ADSL üzerinden gayet düzgün hizmet alıyoruz.
Fakat buradaki sıkıntı bizim VDSL hizmeti alacağız diğerek geçiş yapmamız. Başvuru sürecinde 75-100 MB arası hız alınır dendi ve geçiş yaptık. Ama internetiniz ADSL olarak aktif oldu. Her hafta düzenli olarak destek kaydı açıyorum ve söylenen tek bir cevap var.

"... Boş port yok, belirli aralıklarla tekrardan yazın kontrol edelim. ..."
Çok fazla detaylandırmaya gerek yok. Bu durumda ne yapabilirim?
Şimdiki hat değerlerim...

Eki Görüntüle 525687

Eki Görüntüle 525687

Boş port yoksa yapılacak pek bir şey yok fakat bir taktik var. Eğer altyapınız VDSL destekliyorsa TürkNet kapatıp Türk Telekom VDSL paketini satın alıp kullanın o boş olmayan port hemen açılacaktır. 1 veya 2 sene kullanıdıktan sonra hattı kapattırmadan TürkNet üzerinden geçiş belgelerini imzalayıp yollamaktır. Böylelikle TürkNet üzerinden VDSL hızlara kavuşabilirsiniz. Genelde firmalar arası ticari şavaşlar bunlar muhtemelen TürkNet üzerinden hiçbir zaman VDSL için boş port bulamayacaksınız.

Boş port yoksa yapılacak pek bir şey yok fakat bir taktik var. Eğer altyapınız VDSL destekliyorsa TürkNet kapatıp Türk Telekom VDSL paketini satın alıp kullanın o boş olmayan port hemen açılacaktır. 1 veya 2 sene kullanıdıktan sonra hattı kapattırmadan TürkNet üzerinden geçiş belgelerini imzalayıp yollamaktır. Böylelikle TürkNet üzerinden VDSL hızlara kavuşabilirsiniz. Genelde firmalar arası ticari şavaşlar bunlar muhtemelen TürkNet üzerinden hiçbir zaman VDSL için boş port bulamayacaksınız.

Biri demişti sanki.
Taahhütsüz şekilde bağlatın, 1 ay kullanın ve geçin diye. Fakat Türk Telekom'da hep sözleşmeli paketler var. Her halükarda pahalı.

TürkNet'e yazdım cevap bekliyorum. Millenicom'da ise WhatsApp'tan konuştum.

VDSL 81 mb hız alabilirim ama port yok. Sonra sizin bu mesajınıza istinaden şu soruyu sordum.

Sizin tavsiyeniz nedir? Genel müdürlük ile görüş dedi. Nasıl bir süreç izlemeliyim?

Emre: VDSL'de boş port olmaması Türk telekomun sizlere vermiş olduğu portların dolu olmasından mı kaynaklanıyor? Yoksa saha dolabının dolu olmasından mı kaynaklanıyor bunu öğrenebilir miyim?
Millenicom: Şuan bulunduğunuz yerde boş port bulunmamasından dolayı
Emre: Peki port işlemi için ne tür bir yol izleyebiliriz?
Millenicom: Türk Telekom Genel Müdürlüğü ile görüşüp ek port eklenmesini talep edebilirsiniz.
Emre: Peki Teşekkür ederim. İyi günler dilerim
Millenicom: WhatsApp Müşteri Hizmetlerinden bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür eder iyi günler dileriz.

Müdürlük, salgın yüzünden kapı duvar olabilir. Onun yerine mail atın.
Olmayacak işe amin demek... Deneyelim yine de. Şans...
Müdürlük, salgın yüzünden kapı duvar olabilir. Onun yerine mail atın.

Bugün evimin hemen 10 metre önündeki dolapta çalışma var. Etrafı kazmışlar. Sorduk, yeni portlar için dediler. Şans gerçektende. :) ne zaman olur dedim ama cevap veremediler. Gelen kişiler teknik ekipten ziyade daha çok hattı zemine döşeyen, kazan ekiplerden.

Son düzenleme:
Olmayacak işe amin demek... Deneyelim yine de. Şans...

Bugün evimin hemen 10 metre önündeki dolapta çalışma var. Etrafı kazmışlar. Sorduk, yeni portlar için dediler. Şans gerçektende. :) ne zaman olur dedim ama cevap veremediler. Gelen kişiler teknik ekipten ziyade daha çok hattı zemine döşeyen, kazan ekiplerden.
O kutuların devreye alınması için ortalama süre 3 ay yalnız.

O kutuların devreye alınması için ortalama süre 3 ay yalnız.

Yeni kutu mu koyuyorlar bilmiyorum. Belki eskisinin üstünde iyileştirme yapıyorlardır. Mümkün olabilir mi?
Hem ne şekilde yapılıyorsa yapılsın, bulunduğum yer çarşı gibi bir yer değil ama yoğun bir yerleşim var mahallede. Ayrıca çevresinde okullar, büyük marketler, polis merkezi, sağlık merkezi falan var. Üstelik evimin 30-40 metre yakınına daha yeni (1 sene olmadı) okul açıldı. Belki bu dediğiniz süreç daha hızlı ilerleyebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı