Türknet YAPA Yüksek Ping Sorunu

thelegendy

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yıllardır Türknet kullanıyorum. Aslına bakarsanız hız konusunda vs. oldukça memnunum ama geçen sene YAPA'ya geçirilmemle beraber ping sorunu yaşamaya başladım. Oyun profiline geçsem bile hat modu "fast path" olarak güncellenmiyor, "interleaved" olarak kalıyor. Dolayısıyla da ping konusunda bir iyileşme olmuyor.

İlk abonelik aldığımda Telekom altyapısını kullanıyordum. Speedtest'de 10ms'nin altında, oyunlarda Avrupa sunucularında 50-60ms gibi değerler alırken, şuan YAPA altyapısında Speedtest 30-35ms, Avrupa sunucularından 95-100ms gibi değerler alıyorum. Oyun deneyimim yerlerde artık.

Benzer bir sorun yaşayan var mı ya da herhangi bir çözüm önerisi olan? Kaç sefer destek kaydı açtım hatırlamıyorum artık. Arıyorlar, fast path moduna geçirdik diyorlar ama değişen bir şey yok. Hat modu hala interleaved, ping hala yüksek. Bir şekilde bu oyun profili bende çalışmıyor.

NetSpeed'e geçme sebebim, yaptık diyorlar ama değişen bir şey yok. Sürekli destek kaydı açmaya bir hal olmuştum. Muhatap yok, robotla konuş konuş. Kafasına göre fiyat artırmalar.

NetSpeed'e geçme sebebim, yaptık diyorlar ama değişen bir şey yok. Sürekli destek kaydı açmaya bir hal olmuştum. Muhatap yok, robotla konuş konuş. Kafasına göre fiyat artırmalar.

Netspeed nasıl, memnun musunuz? Müşteri hizmetleri hızlıca müdahale edebiliyor mu? Ben Türknet'ten çok iyi upload alıyorum. 15Mbit upload hızım var. Onun hatrına idare ediyorum. Şimdi firma değiştirsem maksimum 3Mbit verecekler

YAPA'nın problemi bu. Ping değerleri ne yaparlarsa yapsınlar tavan yapıyor. Upload sizin için çok önemli değilse geçin netspeede. Turknet'in çok saçma bir müşteri hizmetleri var. Aradığınızda karşınıza kimse çıkmıyor. Size geri dönen kişi teknik ekipten değil de bilgisiz bir müşteri temsilcisi oluyor. Yani kadın/adam sadece teknik ekibin sisteme girdiği şeyi okumak için arıyor ki bunu zaten OİM'e girince siz de görebiliyorsunuz.

Ping konusunun da garantisi yokki. Emin olsam her türlü düşük pingi tercih ederim. Şimdi elimdekinden de olmak istemiyorum. Bir ihtimal iyileştirme olur diye bekledim ama gittikçe kötüye gidiyor.

Eski aldığınız ping değerleri neyse YAPA'dan önce yani Netspeedin verdiği değerlerde o oluyor. İkisinde TT'nin altyapısını kullanıyor.
Yalnız YAPA'dan önce bana bu kadar yüksek hız vermiyorlardı. Hatta ADSL veriyorlardı. VDSL söz konusu olunca işler değişebiliyor biraz. Gerçi santrale baya yakınım ama bilemedim. Güven olmuyor hiçbirine

Gerçi tam geçiş aşamasında bi süre VDSL kullandım. Ping iyiydi gayet. YAPA'ya geçiş tamamlanınca işler değişti.

Yalnız YAPA'dan önce bana bu kadar yüksek hız vermiyorlardı. Hatta ADSL veriyorlardı. VDSL söz konusu olunca işler değişebiliyor biraz. Gerçi santrale baya yakınım ama bilemedim. Güven olmuyor hiçbirine
Netspeedi arayıp sorun ADSL verebiliriz diyorlarsa boşverin kalın Turknette. Her gün arayıp hattını oyuncu moduna geçirmelerini söyle. Elbet bilen birisi çıkar.

Netspeed'de kronik paket kaybı sorunu var, dikkat etmenizi öneririm. Standart kullanıcı için iyi bir seçenek olsa bile, oyun oynayan, yayın izleyen, ts/discord kullanan kullanıcılar için şu an en kötü seçenek paket kaybı sorunu ile Netspeed. Aldığınız pingler benzer olacaktır fakat paket kaybı yüksek pingden daha beter ve oyun oynarken vs. kanser eden bir durumdur. Müşteri hizmetleri ve teknik ekibi de ne yazık ki ciddi anlamda amatör.

Eğer dediğiniz gibi ping sizin için bu şekilde önemli ise ve Türknet ile problem yaşıyorsanız Netspeed yerine Millenicom'u deneyebilirsiniz. Superonline omurgasını kullanan bir firmadır. Müşteri hizmetleri ve teknik ekibi yine Netspeed gibi amatör ötesi olsa da sorun yaşamadığınız sürece Superonline omurgasında ve düşük pingler ile iyi bir hizmet alabilirsiniz.

Alternatif arayışında olursam Millenicom'a daha yakınım zaten. Bu arada bu bahsettiğiniz paket kaybı sorunu Türknet'te ne durumda? Benzer sıkıntılar burda da var diye biliyorum. Yine ne kadar kızsakta yavaş ve pahalı olmasını bi kenara bırakırsak en iyi hizmeti Telekom veriyor. Hiç ping derdim olmuyordu Telekom ADSL kullanırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…