Türksat Kablonet 50 Mbps hızda Ping dalgalanması

Bende aynı sorunu yaşıyorum download uploadımda sıkıntı yok ama pingim çok dalgalanıyor şöylede ekstra durum var Speedtest'e Türk Telekom sunucusunda test yaparken pingim 18 çıkıyor Turkcell sunusunda yapınca 58 60 ms çıkıyor IP adresimi değiştirip IP bloğundan da cıkardılar ama ping dalgalanma sorununu hala çözemedim Türk Telekom kullanırken 23 ms sabit alıyordum 25 Mbps download hızında.

Eğer kablosuz kullanıyorsan kablosuz internet hızını çok etkiliyor, ping dalgalanması yapıyor. Ben bu sorundan dolayı kablolu kullanmaya başladım, interneti en yüksek hızda kullanıyorum.

Sorun bundan kaynaklanmıyorsa bunun birçok sebebi olabilir.

Eğer kablosuz kullanıyorsan kablosuz internet hızını çok etkiliyor, ping dalgalanması yapıyor. Ben bu sorundan dolayı kablolu kullanmaya başladım, interneti en yüksek hızda kullanıyorum.

Sorun bundan kaynaklanmıyorsa bunun birçok sebebi olabilir.

Olayda şu kablosuz Türk Telekom kullanırken 23 ms sabit alıyordum ama Kablonet'in kablosuzunda 29'a çıktı ama sabit değil yükselip iniyor kabloluda kullanma şansım yok şu anlık.

Olayda şu kablosuz Türk Telekom kullanırken 23 ms sabit alıyordum ama Kablonet'in kablosuzunda 29'a çıktı ama sabit değil yükselip iniyor kabloluda kullanma şansım yok şu anlık.
Seninki yine iyiymiş. Ben kablosuz ile 1.000 ms üzeri alıyordum. Çok lag yapıyordu. Kablolu ile 0 ms alıyorum.

Halen kablosuz teknolojilerin gelişmesi gereken adımlar var.

20200903_134359_001 şöylede videolu olarak yaşadığım sorunu göstereyim...
Sorunun kaynağını bulmak için birkaç test uygulamalısın. Kablolu olarak test edersen sorunun kablosuz olup olmadığını tespit edebilirsin. Eğer sorun kablolu ile alakalı değilse ise tekrar yazabilirsin.

Sorunun kaynağını bulmak için birkaç test uygulamalısın. Kablolu olarak test edersen sorunun kablosuz olup olmadığını tespit edebilirsin. Eğer sorun kablolu ile alakalı değilse ise tekrar yazabilirsin.

Ama işte bak ince ayrıntıda şu Türk Telekom'dayken neden böyle yapmıyorduda Kablonet'te yapıyor firmanın modemimi kötü o zaman? :D.

Ama işte bak ince ayrıntıda şu Türk Telekom'dayken neden böyle yapmıyorduda Kablonet'te yapıyor firmanın modemimi kötü o zaman? :D.

Bunun birçok sebebi olabilir. Bu konuda net bir şey diyemem. Modemin şekli, kurulumu, durduğu yer veya kablolar bile bu durumu tetikleyebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı