Türksat Kablonet ping sorunu

Xtron

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2018
Mesajlar
1.599
Çözümler
6
Türk Telekom'dan Kablonet'e geçeli 2 ay oldu bu süre zarfında istisnasız her gün ani ping artışı sorunu yaşadım bununla alakalı en az "50-60" kez müşteri hizmetlerini aradım mailler attım Şikayetvar'a yazdım evime çoğu kez teknik ekip gelip modemi takip altına aldılar ama dünyanın çözülemeyen sorunuymuş gibi sorunu çözemiyorlar çözümünü son zamanlarda keşfettim sorunumun muhtemel kaynağı ise 195'li Türk Telekom çıkışı ıp bloğu zaten pingplotter testlerinde bile belirli hostlardaki paket kayıplarından belli oluyor. Bugün maillime gelen cevapta şu sinirden kafayı yiyeceğim artık random insanları masanın başına koyup iş yaptırıyorlar bütün içimden geçenleri buraya yazardım da muhtemelen ban yerim o yüzden frene basıyorum.

9-10 yıldır Türk Telekom kullanıyorum 23 ms sabit alıyordum 1 kere bile müşteri hizmetlerini aramış değilim yazıklar olsun Türksat yetkililerine bir işi beceremediler. Ayriyeten kısa bir süre daha bekleyeceğim eğer çözmezlerse BTK'ya şikayette bulunacağım belki o zaman dikkate alırlar.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    52,2 KB · Görüntüleme: 107
  • 2.png
    2.png
    44,1 KB · Görüntüleme: 103
  • 3.png
    3.png
    15 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu ISS'de ping oynamaları ne yazık ki çok oluyor. Bende de bazen 70'den 1000'e fırlıyor.

195'li IP bloğundan cıkarılıp sorunu çözülenler var veya LLK kurulduğundan beri sabit ping alanlar var ben hakkımı sonuna kadar savunucam kendileri hak ediyor da bence şikayet edilmeyi aşırı sinir ediyorlar beni çünkü.
 
Bu konuda neredeyse bütün müşteri hizmetleri ping teriminin ne olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor. Bu aşırı can sıkıcı bir durum. Aynısını Türk Telekom'dan Netspeed'e geçtiğimde yaşadım. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım, PingPlotter verilerini mail yoluyla kendilerine gönderdim. Dönüş yaptıklarında diğer internet sağlayıcılarından daha iyi ping değeri hizmeti veriyoruz, bütün değerler normal dediler. Rezillik, başka açıklaması yok.
 
Bu konuda neredeyse bütün müşteri hizmetleri ping teriminin ne olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor. Bu aşırı can sıkıcı bir durum. Aynısını Türk Telekom'dan NetSpeed'e geçtiğimde yaşadım. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım, pingplotter verilerini mail yoluyla kendilerine gönderdim. Dönüş yaptıklarında diğer internet sağlayıcılarından daha iyi ping değeri hizmeti veriyoruz, bütün değerler normal dediler. Rezillik, başka açıklaması yok.

Ya bak sana yemin ederim mhnin %40'lık kısmı internetten anlıyor gerisini sokaktan çevirip koymuşlar bilgisayar başına her aradığımda hat değerlerinizde sıkıntı yok demekten başka kelime duyamadım ben oraya otursam yemin ederim daha iyi iş yaparım ilallah getirttiler 2 aydır ya ama bakma sorunu isteseler çözerler ama işlerine gelmiyor.
 
Çoğu durumda sorun kendi verdikleri hizmette olmasına rağmen öncelikle müşterilerine boşu boşuna masraf çıkartıyorlar. Yok efendim bina içi kablolamanızda sıkıntı vardır, yok modeminizde problem olabilir (kendi sattıkları modem), yok Ethernet kablonuzda arıza olabilir. Hiçbiri de demiyor ki bizim verdiğimiz hizmet kötü olabilir.

Bütün kabloları, modemi her şeyi yeniliyorsun sonuç aynı oluyor.
 
Çoğu durumda sorun kendi verdikleri hizmette olmasına rağmen öncelikle müşterilerine boşu boşuna masraf çıkartıyorlar. Yok efendim bina içi kablolamanızda sıkıntı vardır, yok modeminizde problem olabilir (kendi sattıkları modem), yok Ethernet kablonuzda arıza olabilir. Hiçbiri de demiyor ki bizim verdiğimiz hizmet kötü olabilir.

Bütün kabloları, modemi her şeyi yeniliyorsun sonuç aynı oluyor.

Yazık cidden yazık ya Türk Telekom'da yaşamadığım sorunu burada yaşıyorsam bir problem vardır bunuda çözemiyorsan yapma bu işi o zaman.
 
Kablolu ile kullanacaksan geç derim ama kablosuz da hiç uğraşma 2 aydır başımı ağrıttılar.

Oyun için kablolu kullanacağım, diğer mobil cihazlarda ise kablosuz kullanacağım.

Aslında komşularım memnun, ama Online oyunlarda ping değerini bilmezler. Bende kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı