Çözüldü Türksat Kablonet yavaş mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iErenVortex

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9400F - ASUS Rog Strix GTX 1050 Ti - 8x2GB DDR4 2667 MHz Ram - 240GB SSD 300GB HDD
Merhaba arkadaşlar. Bu Türksat Kablonet veya herhangi bir internete sahip olan arkadaşlara soruyorum. İnternet bir tek bende mi olması gerekenden çok çok daha yavaş? Arkadaşıma sordum o da dedi bende de oluyor diye. Benim internetim 100 Mbps download vermesi gerekirken bazen 5 bazen 7 bazen 1 hatta 0,5 bile veriyor. Babama söyledim arayalım gelsinler baksınlar diye hava sıcak olduğu için oluyordur. Fazla dert etme düzelir dedi. Ancak oyun yükleyeceğim, dizi film veya video izleyeceğim, haber okuyacağım ama açılmıyor hiçbirisi. Valorant giriyorum çok fena lag oluyor. Bu bir tek bende mi var yoksa genel bir sorun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sadece bu. Önceden salonda bir televizyon vardı onun kablosunu söktük. Kalite bozukluğu vardı o da boş kablodan dolayıymış yani salon kablosundan dolayı. Onun dışında hep böyleydi. Bu arada internetim şu anda düzeldi gibi ama sabaha ne olur bilmiyorum. Babamla konuştum sabah ararız dedi ama bilmiyorum. Sabah tekrar yazarım ben durumu hocam.
Kabloların yerini değiştirmeyi denemenizi istesem?
Hocam benim paketimin makarası bu. Fiyat bayağı ucuzluyor bu şekilde. Akşam saat 19:00'a kadar 100 Mbps alıyorsunuz. Saat 19:00 olduğu an 24-25 Mbps'a düşürülüyor. Gece 00:00'den itibaren tekrar eski hâline dönüyor. 25 Mbps'a düşmesinde bir problem yoktu aslında ama son zamanlarda 19:00'dan sonra çok fazla gecikme/paket kaybı olmaya başladı. Eğer sizde sınırsız paket varsa benimki gibi yavaşlama olmaz :)

Doğrudur çünkü ben hiçbir problemle karşılaşmadım bu güne kadar 100 Mbps diyorsa her vakitte 100 Mbps aldım.

Ethernette mi Wi-Fi de mi? Türksat modemler gerçekten kötü.
Ethernet hocam. Telefonlarda da odalardan çekmeme gibi bir sorun var. Teknik servisi babama aratayim dedim ama aramadı. Kendim arayım dedim onda da babamın TC kimliği istendi. Kendim modemi sıfırladım, kablo tak cikar yaptım, panelden birkaç bir şey denedim ancak sonuç nafile. Bu arada bir arkadaş 19 arası 100 Mbps falan yazmış bundan 1 ay önce bende de öyleydi ancak son birkaç haftadır internetin bırakın 100'ü 25'i geçtiğini dahi görmedim. Sabah veya akşam hiçbir zaman.

Ethernet hocam. Telefonlarda da odalardan çekmeme gibi bir sorun var. Teknik servisi babama aratayim dedim ama aramadı. Kendim arayım dedim onda da babamın TC kimliği istendi. Kendim modemi sıfırladım, kablo tak cikar yaptım, panelden birkaç bir şey denedim ancak sonuç nafile. Bu arada bir arkadaş 19 arası 100 Mbps falan yazmış bundan 1 ay önce bende de öyleydi ancak son birkaç haftadır internetin bırakın 100'ü 25'i geçtiğini dahi görmedim. Sabah veya akşam hiçbir zaman.
Hocam modem ayarlarından bağlantı durumunuzu atar mısınız?

Hocam modem ayarlarından bağlantı durumunuzu atar mısınız?
Hocam siteyi açabilecek kadar hızlı mi şu anda bilmiyorum ama deneyeyim 😃

1692284037282.png

Hocam bu kısımdan mı bahsediyorsunuz?

Hocam güç tasarrufu modu diye bir seçenek varmış ayarlarda. Onu araştırdım biraz ve bende açık olduğunu fark ettim. Onu kapattım şimdi internet hızım 100 Mbps olmasa bile 15-20 arası gidip geliyor. Ancak hala 100 almam gerekiyor.

Hocam alttaki kısımları da alın.
Tamamdır hocam 1 saniye.

1692285688116.png

Buyrun hocam. Biraz daha altında birkaç şey var onları da atayım mı yoksa bu yeterli mi?

Hocam güç tasarrufu modu diye bir seçenek varmış ayarlarda. Onu araştırdım biraz ve bende açık olduğunu fark ettim. Onu kapattım şimdi internet hızım 100 Mbps olmasa bile 15-20 arası gidip geliyor. Ancak hala 100 almam gerekiyor.

Tamamdır hocam 1 saniye.

Eki Görüntüle 1906554
Buyrun hocam. Biraz daha altında birkaç şey var onları da atayım mı yoksa bu yeterli mi?
Bu yeterli. MH gelsin kutuya bağlanan elektriği bi kontrol etsin hocam. Gelen kabloyu da kontrol etsinler. Modemi kapatıp açınca o düzeltilmiş ve düzeltilmemiş tablolar sıfırlanıyor mu?
Hocam birde aşağı da 723 frekansıyla değişir misiniz?

1692285904435.png

Hocam buraya 723 yazıp ayarla mı diyeceğim?

Bu yeterli. MH gelsin kutuya bağlanan elektriği bi kontrol etsin hocam. Gelen kabloyu da kontrol etsinler. Modemi kapatıp açınca o düzeltilmiş ve düzeltilmemiş tablolar sıfırlanıyor mu?
Hocam birde aşağı da 723 frekansıyla değişir misiniz?
Hocam bu arada yaklaşık 10 dakika önce falan zaten kapatıp açmıştım modemi ama isterseniz yine kapatıp açabilirim. Yani gerekli mi?

Eki Görüntüle 1906563
Hocam buraya 723 yazıp ayarla mı diyeceğim?

Hocam bu arada yaklaşık 10 dakika önce falan zaten kapatıp açmıştım modemi ama isterseniz yine kapatıp açabilirim. Yani gerekli mi?
Evet hocam oraya 723. Bağlantı gelmezse tekrar 723 yazıp onaylayın kabul edecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı