Çözüldü Türksat Kablonet yavaş mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iErenVortex

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9400F - ASUS Rog Strix GTX 1050 Ti - 8x2GB DDR4 2667 MHz Ram - 240GB SSD 300GB HDD
Merhaba arkadaşlar. Bu Türksat Kablonet veya herhangi bir internete sahip olan arkadaşlara soruyorum. İnternet bir tek bende mi olması gerekenden çok çok daha yavaş? Arkadaşıma sordum o da dedi bende de oluyor diye. Benim internetim 100 Mbps download vermesi gerekirken bazen 5 bazen 7 bazen 1 hatta 0,5 bile veriyor. Babama söyledim arayalım gelsinler baksınlar diye hava sıcak olduğu için oluyordur. Fazla dert etme düzelir dedi. Ancak oyun yükleyeceğim, dizi film veya video izleyeceğim, haber okuyacağım ama açılmıyor hiçbirisi. Valorant giriyorum çok fena lag oluyor. Bu bir tek bende mi var yoksa genel bir sorun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sadece bu. Önceden salonda bir televizyon vardı onun kablosunu söktük. Kalite bozukluğu vardı o da boş kablodan dolayıymış yani salon kablosundan dolayı. Onun dışında hep böyleydi. Bu arada internetim şu anda düzeldi gibi ama sabaha ne olur bilmiyorum. Babamla konuştum sabah ararız dedi ama bilmiyorum. Sabah tekrar yazarım ben durumu hocam.
Kabloların yerini değiştirmeyi denemenizi istesem?
645 e almış çünkü 723 teki SNR gidik. Aralarında en iyisi 663 görünüyor. Size bir şey diyeyim mi sizde altyapıyı bile gözden geçirebilirler ama dolapla ilgilensinler bi.
Hocam 1 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Son zamanlarda böyle olmaya başladı. Ne düzgün hız var ne de düzgün internet çekiyor. Modemle odamın arasında 15-20 metre var yok ama telefondan internet dahi düzgün çekmez.

645 e almış çünkü 723 teki SNR gidik. Aralarında en iyisi 663 görünüyor. Size bir şey diyeyim mi sizde altyapıyı bile gözden geçirebilirler ama dolapla ilgilensinler bi.

Kablonet'i sizde arayabilirsiniz. Gelir bakarlar.
Hocam aradım da tc kimlik istediler o da babamınki lazım sanırım. Çünkü kayıtlı olan tc numarası o.

Hocam 1 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Son zamanlarda böyle olmaya başladı. Ne düzgün hız var ne de düzgün internet çekiyor. Modemle odamın arasında 15-20 metre var yok ama telefondan internet dahi düzgün çekmez.
Hocam Kablonet'in modeminin Wi-Fi performansının kötülüğünün yanında internette direkt gidik.
Siz MH'yi arayıp internetin sürekli kesildiğini, bağlandığında çok düşük hızlar görüldüğünü ve modemdeki değerlerin kötü olduğunu söyleyin.

Hocam aradım da tc kimlik istediler o da babamınki lazım sanırım. Çünkü kayıtlı olan tc numarası o.
Doğru internet sahibi ben olunca TC detayını unuttum.

Hocam Kablonet'in modeminin Wi-Fi performansının kötülüğünün yanında internette direkt gidik.
Siz MH'yi arayıp internetin sürekli kesildiğini, bağlandığında çok düşük hızlar görüldüğünü ve modemdeki değerlerin kötü olduğunu söyleyin.

Tamamdır hocam. Babamla bir konuşmaya çalışayım.

Hocam biraz daha düşündüm de aklıma şey geldi. Bu tadilat sonrası KabloTV'nin arkasındaki çoklayıcı (adı bu mu bilmiyorum) gibi bir şey var modemden KabloTV'den gelen kabloların birleştiği bir yer. Bunu yanlış bağlamış olabilir miyim acaba?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Babamla bir konuşmaya çalışayım.

Hocam biraz daha düşündüm de aklıma şey geldi. Bu tadilat sonrası KabloTV'nin arkasındaki çoklayıcı (adı bu mu bilmiyorum) gibi bir şey var modemden KabloTV'den gelen kabloların birleştiği bir yer. Bunu yanlış bağlamış olabilir miyim acaba?
Gösterin hocam nasıl bağladığınızı göreyim. Evdeki tadilattan sonra hasar almış bir kablo veya yanlış olan bir şey de bu sonucu etkileyebilir.

Hocam tekli olan KabloTV'den geliyor. Yeşil olan Televizyon/Sinyal için. Diğeri de Modem kablosu.

Dosya Ekleri

• IMG_20230817_225352.jpg
    IMG_20230817_225352.jpg
    178,8 KB · Görüntüleme: 197
Bunun dışında birde ikilisi var mı yoksa sadece bu mu hocam?

Bağlantı daha öncede böyle miydi?
Hocam sadece bu. Önceden salonda bir televizyon vardı onun kablosunu söktük. Kalite bozukluğu vardı o da boş kablodan dolayıymış yani salon kablosundan dolayı. Onun dışında hep böyleydi. Bu arada internetim şu anda düzeldi gibi ama sabaha ne olur bilmiyorum. Babamla konuştum sabah ararız dedi ama bilmiyorum. Sabah tekrar yazarım ben durumu hocam.

Çözüm
Hocam onu yaptım. Modem Out1 de idi Out3'e aldım falan biraz sorun oldu ama sonradan düzeldi. Ancak internet hızım saat 00.00'dan sonra yine eski haline döndü. Bu böyle olmayacak yarın kesinlikle aranması gerek bu müşteri hizmetlerinin.
1692307762343.png

Hocam haklıymışsınız. Televizyonda da sinyal ve kalite bozuklukları oluyordu. Kablolar yanlış bağlanmış. MH'ni aradım geldiler düzelttiler. Sinyalde de internette de hiçbir sorun yok. Sağ olun uğraştığınız için. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı