Merhaba. Yazımın özeti: Kurulumdan sonra sıkıntısız olsa da kurulum aşaması yoruyor.
Dükkanda zaten sıkıntısız VDSL kullandığımız ve fiyatları da bana uyduğu için DOCSIS altyapısında olan evimiz için pazartesi başvurdum, randevu oluşturalım falan demeden salı günü gelmeye kalktılar ama modem kargoda olduğu için kurulumun ertelenmesini istediğimi söyledim. Ertelediler de, ertelerken de MH'nin beni arayacağını söylediler ama aranmadığım için çarşamba 08508022222 numarasını aradım, uzun bir bekleyişin ardından geri aranacağım bilgisiyle telefonu kapattım ama Türksat il müdürlüğü birkaç saniye çaldırıp kapattı, doğal olarak geri aradığımda randevuyla ilgili bir şey yapamayacaklarını ama numaramı kurulum ekibine ileteceklerini söylediler, teşekkür edip kapattım.
İlk seferki performanslarını beklememe rağmen gün içinde aranmayınca akşama doğru 08508022222 numarasını tekrar aradım ama bu sefer MH bu numaradan sadece yeni başvuru aldıklarını, istersem randevu işlemleri içi 08508044444'ü arayabileceğimi söyledi. 08508044444'ü aradım, randevumun olmadığını ve kurulum ekibine talebimin iletildiğini söylediler. Yine gelen-giden olmayınca Perşembe akşamı tekrar arayıp derdimi anlattım ve yoğunluk olabileceğini ve talebimin acil olduğunu kurulum ekibine ilettiklerini söylediler. Bugün (cumartesi) öğleden sonra yine aradım ve zaten acil etiketiyle talebimin olduğunu söylediler. Bir ara gelmeleri umuduyla SO internetimi kullanmaya devam ediyorum, çok uzatırlarsa belki SO ile pazarlık yaparım...
Dükkana kurulurken de randevusuz gelmişlerdi ama gününü hatırlamıyorum maalesef.
Kısacası kurulumu atlatırsanız görece problemsiz bir internet ama dükkanda, erişim kabininin dibimizde olduğunu ve telefon kablolarının havai hat ile geldiğini ve büyük ihtimalle yeni olduğunu belirtmeliyim. Büyük ihtimalle Netspeed kadar İSS kaynaklı kesinti/yavaşlık probleminiz olmayacak ama VDSL'e mahkumsunuz hâlâ.
İnternetten başvurularda ilk iki ayın ücretsiz olması ve mevcut abone paketlerinin fiyatları çok cazip bence, kuruluma gelirlerse ve memnun kalırsam seneye 24 aylık taahhütü değerlendiririm kesinlikle.
MH'yi her aramamın 10 dakikadan başladığını söylemeyi unutmuşum; ilk beklemem 10dk idi, sonraki konuşmalarım da 15dk üzeri ki bunlar bekleme olmadığındaki zamanlardaki süreler.