Türksat UyduNET'in Sistemini Nasıl Ayarlarım?

Cpt_slayer

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben UyduNET alacağım fakat sitede apartman alt yapısı gerekli diyor. Bizim evde öyle bir yapı yok. Çanak anten var fakat Türksat modemlere baktım yine gelen uydu kablosu. Hayır anlamadığım gene takılacak kablo illa alt yapı gerekmiyor ki. Farkındaysanız o alttaki resimlerde de o sistemin ucunda çanaklara gidiyor. Benimde sistem döşemişliğim var. Bu gene çanaktan gelecek. Bizde çanak anten sistemi var. Sizce olur mu? Kullanan varsa bildirsin lütfen. Bende ikili LNG var. Biri interneti biride uydu için kablo gene aynı olur mu?
Sistemim:
Çanak:

110240207-1-next_tekli_kurulum_canak_seti_box_yeni.jpg

Kablo:

110.jpg

LNB:

IDLB-TWNL40-ULTRA-OPP.jpg

Kullanılacak modem:

127759052uga.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bu internet yoldan gelmiyor, telefon hattı zaten kullanılmıyor, takılan çanak antenin kablosu modeme takılıyor. Bunun aynısı arkadaşımda var, ama onlarda ev dağıtım sistemi var, bende yok. Fakat ev dağıtım sisteminin kablosu çanağa bağlı, koskoca kanallar çekiyorda bir internetimi çekemeyecek. Dikkatini çekerim, telefon hattı yok, yer ile irtibatı yok, sadece çanakla irtibatı var. Telefona para vermeye son. Sen bana söyle, peki internet nereden geliyor? Türksat uydu net'in açıklamalarına baktın mı hiç?

Son düzenleyen: Moderatör:
:) Uydunet Kablo TV hizmetidir. Kablo TV uydu üzerinden sağlanır. Uydunet hizmeti için kablo modem gereklidir. Çanak anten ile modem arasında koaksiyel kablo ile bağlanır. Alttaki şemada göründüğü gibi Hub ile veya router vb. bileşenlerle başka bilgisayarlar ve aygıtlara dağıtılabilir. Telefon hizmeti için de splitter ile dağıtım yapılabilir.
cable%20modem.gif

cable_modem_ports_plugs.png

Home_network_modemRouterCallout.png

Konu sahibi ayrıca LNG değil :) Doğrusu LNB'dir.

1 hafta önce bende Uydunet için soru sordum. Bulunduğum bölgede olmadığını biliyordum ve ne yapmak gerekli diye sordum cevap olarak en yakın bölgeye gelip dilekçe vermeniz gerekli diye yetkiliden mesaj aldım. Siz de en yakın dağıtıcı bölgesindeki merkeze gidip dilekçe verebilirsin.
Eğer verirsen sonucunu buraya yazmayı unutma.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı