Türkün İngilizce öğrenmesi mi daha kolay, İngiliz'in Türkçe öğrenmesi mi?

Biz ingilizceyi okulda öğreniyoruz oyunlardan filmlerden ögreniyoruz ama İngiliz'ler sadece dilin adını biliyor onların Türkçe öğrenmesi daha zor tüm dili geçtim ı-i farkını zor öğrenirler.
 
Elbette bu kişiden kişiye, öğrendikleri kaynaklara, öğrenmek için ayırdıkları zamana, sahip oldukları zeka seviye ve kalitesine ve ne kadar istekli ve severek öğrendiğine göre değişebilir, bu yüzden kesin bir şey söyleyemeyiz, ama temelde bir şeyler söylenebilir.

Gerek Türkçe öğrenmeye çalışan yabancıların tecrübeleri gerekse İngilizce öğrenmeye çalışan türklerin tecrübeleri olsun gerekse bir araştırmacının türkçe ve ingilizceyi ayrı ayrı inceleyip söylediği (varsa) görüşleri olsun birçok şeyden yola çıkılarak genel tahmin yapılabilir.
İdeal koşullar altında bence ikisi de eşit sayılabilir.
 
Yumurta tavuktan çıkar kesinlikle. Ama konuyla alakasız oldu.

Bakın siz bu açıdan baktınız fakat tavuklarda yumurtadan çıkar nihayetinde insanların olaylara bakış açısı farklıdır kimisine göre İngilizce daha kolayken kimisine göre Türkçe daha kolay bir dildir fakat bu konuda önemli olan sizin düşünceniz ve hangi dile yatkınlığınız olduğudur bunu yazarkenki amacım buydu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı