TUF 1660S ısınmadan dolayı garantiye gönderilebilir mi?

Merhabalar, iki gün önce yeni bir hazır sistem satın aldım. ASUS TUF 1660 Super ekran kartı mevcut sistemde. CS:GO ve BF1'de 77-78 dereceleri buluyor ekran kartı. Anladığım kadarıyla biraz yüksek değerler. Ürünümün yeni olması sebebiyle daha fazla bekletmeden garanti veya iade sürecini başlatmak istiyorum. Sanırım hazır kasa olduğum için parça parça iade etmemiz sıkıntı yaratabilir ki iade durumunda yerine tekrar ekran kartı alma şansım pek yok açıkçası. Mevcut değerler üzerinden düşünülürse ürünü garantiye göndermeli miyim, firmanın tutumu ne olacaktır bu durumda? ASUS'a mı yoksa sistemi satın aldığım firma ile iletişime geçmem gerekiyor? Olası bir durumda firma para iadesi mi yapıyor yoksa ürünü mü değiştiriyor, bu tercihi bize sunuyor mu?

Biliyorsunuzdur muhtemelen ama genede sorayım kasanızın ön camı kapalı mı? Benim kapalı idi TUF GTX 1650 OC sahip idim ve 80 dereceyi görmüştü ancak ön camı çıkardım %40 fan hızında overclock lu şekilde 65 derece geçmiyor yapmadıysanız bir deneyin.
 
Çok zor. Servislerin umurunda değil maalesef. Onun için DOA çıkartmazlar.
@Forse Garanti kağıdı üzerinde olması gerek adres telefon bir şey. Ama dediğim gibi sanmıyorum çünkü senin kartına özel değil, genel olarak soğutma performansı kötü olduğu için sonuç almazsın muhtemelen. Sende UV ve fan ayarı yaparak kullan bence.
Asus servisinden korkuyorum açıkçası. Bir konu görmüştüm ekran kartı girişlerini kırmışlardı. Önceden fotoğraf çektiği için geri iade edebilmişti. Deneyelim şansımızı.
 
Büyük ihtimalle fanlar düşük hızda çalışıyor. Bendeki Zotac 1660S Twin Fan modeli de aynı şekilde, 70 dereceye kadar %24'de tutuyor fan hızını, 80'e kadar %45'in üzerine çıkartmıyor. Manuel olarak %60'a aldığımda 65 dereceyi geçmiyor. Kart BIOS'u ile alakalı olabilir.
 
@Burak_7181 videoda 0.50 fanlara dikkat et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benimki düz GTX 1650 araştırdım bunda EVO yokmuş sanırım ama sıcaklıkta pek bir problem göremedim herhalde bunda sorun yok overclock yapmama rağmen %40 fan hızında 65 geçmiyor.
 

Geri
Yukarı