TUF A15 RTX 4060 için Armoury Crate ile AMD Adrenalin ayarları nasıl yapılmalı?

Mehmet Sessiz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, PC'yi daha uzun süreli kullanmak için hangi ayarları kullanmakta fayda vardır? Mesela şu an Chrome'de gezerken hangi ayarda olması gerekmektedir. ( kaç derecede çalışmalı) Veya bir oyuna girdigimde en iyi şekilde oynatacak ayarlar nedir? (kaç derecelerde takılmak gerekir)? Armoury Crate ve AMD Adrenalin gibi programlar var bilgisayarda fakat biraz karısık gibi geliyor bana, herhangi bir rehber vs. var mıdır acaba?

PC: ASUS TUF Gaming A15 FA507NV-LP023 AMD Ryzen 7 7735HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060.
Şu anda Windows 10 sürümünü kullanıyorum. fakat W11'in bu PC'ye daha iyi oldugunu duymustum da daha geçmek için firsatım olmadı.

Öncelikle şunu söyleyeyim armour Crate'nin sıcaklık değerlerine inanma doğru değil. NVIDIA HUD ayarlarından veya AMD solfware içinden doğru sıcaklarıklarını görebilirsin veya Görev Yöneticisi'nden.
İnternette gezinirken sessiz modda kullanabilirsin.
Oyunlarda performansa alman yeterli Turbo çok ses çıkarıyor tabii sana kalmış o ben performansa kullanıyorum. FPS'yi 60a sabitlediğimde oyunlarda 70-72 dereceyi geçmiyor sıcaklık. FPS sınırı olmasın diyorsan sıcaklıklar 73-77 arası oluyor gerçi.(armour crateye bakarsan 80-85 gibi gösteriyor). Max sıcaklık kaç olmalı dersen intrenette aradığıma göre insanlar 95 derece filan diyorlar ama yanıltmıyım sizi bilmiyorum onu.

NVIDIA Denetim Masası'ndan herhangi bir ayarlama yapmaya gerek yok degil mi?

Ayrıca Armoury Crate de neden sıcaklıgı fazla gösteriyor ki?

Görev Yöneticisi, AMD ve NVIDIA aynı değeri verirken Armor'un farklı değer göstermesi Armor cratenin sorunlu oldugu gösterir çünkü.
Öyle ince ayar işlerinden pek anlamıyorum ben sizi yanılt mıyım o konuda.
Sıcaklığı kafana takma çok laptop bu sıcak çalışır havalarda çok sıcak oda etki eder.

Teşekkürler cevabınız için, MSI Afterburner yükleyip sıcaklıkları vs oradan kontrol etmeyi düsünüyorum onun dısında dediginiz gibi Chrome'de vs takılırken sessiz modda, oyunlarda performans alacagım sağ olun.

Öncelikle mutlaka W11'e geçiş yapın. AMD Adrenalin Edition'da mod onemli degil bence, ben sadece guncellemeleri kontrol ediyorum benim mod da standarttı galiba. Zaten ben de MUX surekli acik yani ekran karti Ultimate modunda (oyun oynadigimdan dolayi) AMD'nin modu bu yüzden onemli degil benim icin. MUX acik olmasa bile bence yine fark etmez.
Armoury Crate'e gelelim, Google'da sessiz modu kullanip oyunlarda duruma göre performans/turboya çekin. Misal isindiran bir oyunda Turbo'ya alin fakat kulakliginiz yaninizda olsun fanlar 6000 RPM'e cikiyor cunku. Sicaklik olarak HWMonitor'u indirin Google'da bulursunuz rahatlikla, oradan Max/min/anlık degerlere bakarak dediklerimi uygularsiniz. Yardimci olduysam çözüldü atarsaniz mutlu olurum.

W11 ile ilgili kafam hala karısık ama yine bakarız duruma göre, dediginiz programı deneyecegim teşekkürler.

Armoury cratede elle modunda neler oluyor arkadaşlar kullanan var mıdır?

Boştayken bu dereceler normal mi?

Dosya Ekleri

• 1.png
    544,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…