TUF A520M-Plus, RX 6700 XT ve Ryzen 5 5600 uyumlu mudur?

9DarkSoul9_Tr

Femtopat
Daha fazla  
RAM
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar sıfırdan bir sistem toplamak istiyorum, parçalar aşağıdakiler. Hepsini bir arada kullanırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? Parçaların linkleri:
B520M-Plus
RX 6700 XT
Ryzen 5 5600 (fiyatını önemsemeyin)

(Kafamın karıştığı bir yer daha: Anakartta ekran kartının oturduğu yer, anakartın özelliklerinde PCIe 3.0 diyor fakat ekran kartı PCIe 4.0 destekliyor)

AM4 anakart, uyumludur. Sıfırdan kendiniz toplayacağınıza şu sisteme bakın derim ben, sıfır fiyatla toplayacağınız PC'nin bundan ucuza gelme ihtimali yok gibi bir şey:

Anakart problem değil ama A320 istemiyorum diyorsanız yükseltme seçeneklerinden B450M-A seçebilirsiniz.

Ya da bu sistemde R5 5500'ü 5600'e yükseltebilirsiniz, aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyorlar:

Sorun olmaz ama ekran kartı PCI 3.0 olarak çalışır.
Ek olarak A520 yani a serisinde işlemci overclock yapılmıyor.

AM4 anakart, uyumludur. Sıfırdan kendiniz toplayacağınıza şu sisteme bakın derim ben, sıfır fiyatla toplayacağınız PC'nin bundan ucuza gelme ihtimali yok gibi bir şey:

Anakart problem değil ama A320 istemiyorum diyorsanız yükseltme seçeneklerinden B450M-A seçebilirsiniz.

Hocam zaten hazır sistem bakıyorum.
(anakartını ve işlemcisini değiştirdim)

Hocam zaten hazır sistem bakıyorum.
(anakartını ve işlemcisini değiştirdim)
Birincisi attığınız sistemde anakart değiştirmeye gerek yok, ikincisi buna dediğiniz değişiklikleri yapınca fiyatı gereksiz artıyor, neredeyse 17K oluyor. Benim attıklarımda 15.500 TL civarına geliyor, onları tavsiye ederim.

Sorun olmaz ama ekran kartı PCI 3.0 olarak çalışır.
Ek olarak A520 yani a serisinde işlemci overclock yapılmıyor.

Hocam öncelikle teşekkürler. Peki anakarta Pcle 4.0 1TB m.2 ssd takabilir miyim?
Birincisi attığınız sistemde anakart değiştirmeye gerek yok,

Hocam Anakartı değiştirmezsem 3200Mhz Ram takmam için OC. yapmam gerekiyor. Bu Anakartın ömrünü kısaltmaz mı?

Hocam öncelikle teşekkürler. Peki anakarta PCIe 4.0 1TB M.2 SSD takabilir miyim?

Hocam anakartı değiştirmezsem 3200MHz RAM takmam için OC. Yapmam gerekiyor. Bu anakartın ömrünü kısaltmaz mı?

PCI 4.0 M.2 takarsanız oda 3.0 hızında çalışır tam kapasite çalışmaz.

RAM ise anakart desteklediği ölçüde takabilirsiniz ömür filan azalmaz.

Alacağım RAM 3200MHz. Anakart ancak maksimum OC. İle 3200MHz oluyor. OC. Yaparsam da ömrü azalır. Yanlış mıyım?
Azalmaz ömrü. OC ile uğraşmak istemiyorsan 450 TL daha ekleyip B450 anakart alma imkanı var, onu eklersen 15.500 TL civarı oluyor fiyatı. Attığım sistemlerin birinde zaten B450 anakart var ama R5 5500 var, onda R5 5600 eklersin, diğerinde de 5600 var ama A320 anakart var, onda da B450 anakart eklersin. Aralarında ona göre seçim yaparsın.

Alacağım RAM 3200MHz. Anakart ancak maksimum OC. İle 3200MHz oluyor. OC. Yaparsam da ömrü azalır. Yanlış mıyım?

Ömür azalmaz hocam. 3200 kullanırsınız. Hazır sistemler daha ucuz olabilsin diye a serisi anakart koyuyorlar eğer imkan varsa B450 B550 gibi seriden anakart ekleyin. Daha kaliteli olur. Hem PCI 4.0 desteği olan bir anakart olursa ekran kartı ve M.2 faydalanır bu durumdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı